Δήμαρχοι Ν.Αχαϊας: Απολύει τους συμβασιούχους η απόφαση Ε.Σ -Ζητούν μονιμοποίηση

Επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς απέστειλαν οι δήμαρχοι Αχαϊας, σχετικά με την την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη μη ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων στους δήμους, υπογραμμίζοντας ότι ουσιαστικά «τους απολύει» και ζητώντας άμεση νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση.

Στην επιστολή τους, οι δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, την οποία κοινοποιούν στην ΚΕΔΕ και σε όλους τους δήμους της χώρας, υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για προσλήψεις που έγιναν με τις διαδικασίες που ορίζει ο ΑΣΕΠ, για να καλύψουν κενά σε υπηρεσίες και ζητούν την μονιμοποίηση τους.

Ειδικότερα στην επιστολή τους, τονίζουν:

«Οι Δήμαρχοι που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, δηλώνουμε τη αντίθεσή μας στην απόλυση των εργαζομένων στους δήμους, που υπηρετούν σε νευραλγικούς τομείς με 8 μήνες συμβάσεις, οι οποίες έχουν ανανεωθεί. Η πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για ακύρωση της ανανέωσης των συμβάσεών τους, ουσιαστικά τους απολύει.
Πρόκειται για προσλήψεις που έγιναν με τις διαδικασίες που ορίζει ο ΑΣΕΠ, για να καλύψουν κενά σε υπηρεσίες που αφορούν την υγεία και την ποιότητα ζωής, όπως η καθαριότητα, τα κοιμητήρια, ο ηλεκτροφωτισμός.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων και να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό στους Δήμους.

Οι Δήμαρχοι:
Πατρέων: Κώστας Πελετίδης
Αιγιάλειας: Θανάσης Παναγόπουλος
Δυτικής Αχαΐας: Χρήστος Νικολάου
Καλαβρύτων: Γιώργος Λαζουράς

Η επιστολή απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς και κοινοποιείται στην ΚΕΔΕ, στους Δημάρχους όλης της χώρας και στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΠΟΛΥΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!