Δήμαρχοι Κρήτης: Καμία υπογραφή για διαθεσιμότητα εργαζομένων

«Να μην υπογράψουν οι δήμαρχοι καμία διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα   εργαζόμενων  στους Δήμους», αποφάσισε μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης. Παράλληλα, οι δήμαρχοι αποφάσισαν «να μην προχωρήσουν  σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης μέσα από τους  νέους Οργανισμούς που  συγκροτούνται».

Τα οκτώ σημεία της απόφασης της ΠΕΔ Κρήτης είναι τα εξής:

1.       Να εκφράσει τη διαμαρτυρία του και την πλήρη διαφωνία του με την διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγεί τους Δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους.

2.       Η  μισθολογική  υποβάθμιση των εργαζομένων δημιουργεί  αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό των Δήμων και επιφέρει  δυσκολίες  στις παρεχόμενες υπηρεσίες  προς τους πολίτες.

3.       Η απαγόρευση των προσλήψεων μέχρι το 2016 ειδικότερα στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες όπως Καθαριότητα ,κοινωνικές δομές  κ.α ουσιαστικά τις οδηγεί  στη διάλυσή τους.

4.       Να μην υπογράψουν οι Δήμαρχοι καμία διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα   εργαζόμενων  στους Δήμους.

5.       Να μην προχωρήσουν  σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης μέσα από τους  νέους Οργανισμούς που  συγκροτούνται.

6.       Επίσης το Δ.Σ της ΠΕΔ καταγγέλει το θεσμό του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ  ζητώντας  να καταργηθεί .

7.       Να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κρήτης με επεξεργασμένες θέσεις των Δημάρχων  για τα μείζονα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της βιωσιμότητάς της ώστε να διαμορφωθεί η  τελική Θέση της ΠΕΔ για το συνέδριο της ΚΕΔΕ.

8.       Να ζητήσει άμεση σύγκλιση  της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Δ.Ε για να συζητηθούν όλες οι εξελίξεις ιδιαίτερα τα θεσμικά και οικονομικά θέματα των ΟΤΑ και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για το μέλλον της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά

ΠΕΔ Κρήτης: Στο επίκεντρο αύριο απολύσεις και περικοπές σε Αυτοδιοίκηση

ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!