Δήμαρχοι ΚΚΕ: Διοικητικά υπόλογες οι δημοτικες Αρχές που πλήρωσαν συμβασιούχους - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
27
Μάι
Back

Δήμαρχοι ΚΚΕ: Διοικητικά υπόλογες οι δημοτικες Αρχές που πλήρωσαν συμβασιούχους

Άμεση νομοθετική παρέμβασης της Κυβέρνησης  ώστε να πληρωθούν και να  μονιμοποιηθούν  οι εργαζόμενοι ,  να λειτουργήσουν απρόσκοπτα  και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι δήμοι, ζητούν με κοινή του δήλωση  οι πέντε δήμαρχοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣ. «Ανάγονται σε πολιτικά και διοικητικά  υπόλογες  οι Δημοτικές Αρχές που  έδρασαν με βάση  την υπαρκτή  νομοθεσία και  κύρια με  την υποχρέωση τους να λειτουργήσουν στοιχειωδώς,  υπεύθυνα  τις  υπηρεσίες καθαριότητας  στους Δήμους τους ,  να προστατεύσουν  την δημόσια υγεία και το περιβάλλον  των πόλεων τους. Αυτές οι Δημοτικές  Αρχές  που αντιστέκονται και αρνούνται να παραδώσουν στους εργολάβους      κρίσιμες δημόσιες  υπηρεσίες ,  να τους επιτρέψουν λυμαίνονται δημόσια   έσοδα που ακριβοπληρώνουν αποκλειστικά  και απευθείας   τα   νοικοκυριά», προσθέτουν.

Αναλυτικά:

Η δημοσιοποιήση της  απόφασης  της Ολομελείας του Ελεγκτικού στέλνει τελεσίδικο μήνυμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι   στους Δήμους της χώρας στέλνονται στην ανεργία. Για πολλούς από αυτούς  τους αμφισβητείται προκλητικα  ακόμα και η  πληρωμή τους, για δουλειά που ηδη έχουν παράσχει. Μέσω αυτής της καταδικαστέας για εμάς  και απαράδεκτης  ως προς το περιεχόμενο της  για τους ίδιους  τους εργαζόμενους  απόφασης    « δικαιώνονται» τελικά  εκείνες οι   δημοτικές αρχές   που έχουν απλήρωτους  για μήνες τους εργαζομενους.  Ανάγονται επίσης σε πολιτικά και διοικητικά  υπόλογες  οι Δημοτικές Αρχές που  έδρασαν με βάση  την υπαρκτή  νομοθεσία και  κύρια με  την υποχρέωση τους να λειτουργήσουν στοιχειωδώς,  υπεύθυνα  τις  υπηρεσίες καθαριότητας  στους Δήμους τους ,  να προστατεύσουν  την δημόσια υγεία και το περιβάλλον  των πόλεων τους. Αυτές οι Δημοτικές  Αρχές  που αντιστέκονται και αρνούνται να παραδώσουν στους εργολάβους      κρίσιμες δημόσιες  υπηρεσίες ,  να τους επιτρέψουν λυμαίνονται δημόσια   έσοδα που ακριβοπληρώνουν αποκλειστικά  και απευθείας   τα   νοικοκυριά .   Μέσω αυτής της απόφασης  βρίσκει διέξοδο διαφυγής  η Κυβέρνηση , που  έδρασε  τυχοδιωκτικά  με το θέμα των συμβασιούχων  και  το δικαίωμα τους  στην μόνιμη σταθερή δουλειά,  σε κάλπικη   αντιπαράθεση με την  ΝΔ, και   ποτέ δεν  αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής  και διαχείρισης  των απορριμμάτων,  ζήτημα  που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη  και αποτελεί ”διακαή  πόθο”  μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ως δημοτικές αρχές δεν μας επιτρέπεται  να σιωπήσουμε. Η σιωπή μας σημάνει ότι συνηγορούμε  οι πόλεις μας  να γίνουν  χωματερές  το επόμενο διάστημα . Ότι αποδεχόμαστε  την απόλυση   χιλιάδων εργαζομένων , ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι  , προσλήφτηκαν  μέσω ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης  γιατί  το κράτος  δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής  στους  Δήμους  μας  ώστε  να καλύψουν στοιχειωδώς  τις  ανάγκες  τους. Η σιωπή μας  θα είναι συνενοχή  στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των  ανέργων, που κτίζεται  χρόνια τώρα,  και  που  για  τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι  η  βασική   αιτία  των   εργατικών ατυχημάτων  που  εκτινάσσονται   με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία  χρόνια.

Λέμε λοιπόν  όχι  σε αυτό τον νέο  αντιλαϊκό κατήφορο   και καλούμε  Δημάρχους  και  Δημοτικά Συμβούλια που ήδη  έχουν δηλώσει την εναντίωση τους   στις απολύσεις  να συνταχτούν με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης  το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της  να λυθει  άμεσα , να πληρωθούν και να  μονιμοποιηθούν  οι εργαζόμενοι ,  να λειτουργήσουν απρόσκοπτα  και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι Δήμοι.

Συντασσόμαστε  και θα συνδράμουμε, με ότι μέσο έχουμε στην διάθεση μας ,  με   τους αγώνες και τις  αγωνίες των εργαζομένων . Είναι η ελάχιστη υποχρέωση μας.

17 – 06 – 2017

Πελετίδης Κώστας – Δήμαρχος Πατρέων

Σελέκος Μιχάλης – Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Σίμος Βαγγέλης – Δήμαρχος Πετρούπολης

Σταμέλος Ηλίας – Δήμαρχος Καισαριανής

Σταμούλος Στέλιος – Δήμαρχος Ικαρίας

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!