Δήμαρχοι Αχαΐας: Να γίνουν μόνιμο προσωπικό οι συμβασιούχοι - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
22
Μάι
Back

Δήμαρχοι Αχαΐας: Να γίνουν μόνιμο προσωπικό οι συμβασιούχοι

Να προχωρήσει η κυβέρνηση «τώρα σε άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων και να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό στους Δήμους», απαιτούν οι πέντε δήμαρχοι της Αχαϊας και ζητούν σε αυτό το πλαίσιο συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη.

Συγκεκριμενα οι δήμαρχοι: Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αιγιαλείας,  Θανάσης Παναγόπουλος, Δυτικής Αχαΐας,  Χρήστος Νικολάου, Ερυμάνθου, Θάνος Καρπής και
Καλαβρύτων,  Γιώργος Λαζουράς, σε κοινή ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

«Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά την ακύρωση της ανανέωσης των 8μηνων συμβάσεων εργαζομένων στους Δήμους, που υπηρετούν σε νευραλγικούς τομείς και την ουσιαστική απόλυσή τους, επανέρχονται οι Δήμαρχοι της Αχαΐας. Είχε προηγηθεί σχετική επιστολή των Δημάρχων στους αρμόδιους Υπουργούς, η οποία κοινοποιήθηκε στην Κ.Ε.Δ.Ε. και σε όλους τους Δήμους της χώρας, με την οποία δήλωναν τη αντίθεσή τους στις απολύσεις.

Μετά την αρνητική εξέλιξη οι Δήμαρχοι επανέρχονται και ζητούν, ξανά, από την κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων και να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό στους Δήμους. Σε αυτό το πλαίσιο ζητούν συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!