ΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΑΡΧΗ ΜΕ ΔΙΗ(ΤΡΙΗ)ΜΕΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ... ΣΑΜΑΡΑ - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

ΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΑΡΧΗ ΜΕ ΔΙΗ(ΤΡΙΗ)ΜΕΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ… ΣΑΜΑΡΑ

Με διήμερο ή τριήμερο κλείσιμο των δήμων (φαίνεται πως) θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι δήμαρχοι τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στη δραματική, έως και 50% μείωση των ΚΑΠ από την κυβέρνηση. Το «κλίμα λουκέτων» που περιέγραφαν οι πρόεδροι των ΠΕΔ στο χθεσινό ρεπορτάζ* της aftodioikisi.gr επιβεβαιώθηκε και συγκεκριμενοποιήθηκε κατά τις χθεσινές γενικές συνελεύσεις δύο ΠΕΔ:

Δυτικής Ελλάδας, που πρότεινε τριήμερο «λουκέτο» και

Πελοποννήσου, που πρότεινε κλείσιμο των δήμων από μία έως τρεις ημέρες

Παράλληλα διήμερο «λουκέτο» στις 29 και 30 Αυγούστου, (για τη σημερινή απόφαση της ΠΕΔΑ κλικ εδώ) ημέρα του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ θα προτείνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κατά τη σημερινή της γενική συνέλευση η μεγαλύτερη ΠΕΔ της χώρας, αυτή της Αττικής, μετά την ομόφωνη αποδοχή της πρότασης του προέδρου της Ν. Σαράντη από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση.

Το προσωρινό «λουκέτο» που θα συνοδεύεται από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας (στο υπουργείο Εσωτερικών και πιθανόν στο υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή) θα είναι μόνο η αρχή σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις μεγάλες περικοπές που σχεδιάζει.

Με τις παραιτήσεις στο… Σαμαρά

Το κλίμα ανάμεσα στους δημάρχους είναι εκρηκτικό και όπως έγινε σαφές και στις χθεσινές γενικές συνελεύσεις, εδικά αυτής της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, οι παραιτήσεις μπορεί να είναι η έσχατη λύση αλλά ορισμένοι αιρετοί τις κρατούν ήδη στο χέρι τους.

Την αρχή έκανε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Α. Παναγιωτόπουλος και το παράδειγμά του αναμένεται να μιμηθούν πολλοί αν οι ΚΑΠ φτάσουν τα 70 εκατ. ευρώ το μήνα.

Γι’ αυτό το λόγο μεγάλο τμήμα των αιρετών έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και τις παραμονές του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

*ΕΔΩ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!