Δήμαρχος Τήλου: «Άστραψε και βρόντηξε» για το «Φιλόδημος»

Άστραψε και βρόντηξε η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, για την κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος». «Είναι ντροπή να εμπαίζουν κοινωνίες που φυλάνε Θερμοπύλες» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, προσθέτοντας ότι η δικαιολογία για έλλειψη χρημάτων είναι για παιδάκια νηπιαγωγείου και όχι για ενήλικες.

Ανέφερε ότι την ώρα που διατείνονται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για έργα, την ίδια ώρα βγαίνει προκήρυξη για προμήθεια απορριμματοφόρων, 150 εκ. ευρώ.

«Ποιος δουλεύει ποιον» αναρωτήθηκε η δήμαρχος Τήλου, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τα μικρά νησιά που πλήττονται περισσότερο από την κατάργηση του «Φιλόδημος».

«Πρότασή μου είναι να παραδώσουμε τις παραιτήσεις μας» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, τέλος, στη δήλωση του Περιφερειάρχη ότι αρκετοί δήμοι ενέταξαν έργα στο «Φιλόδημος» που ήταν σε επίπεδο σκέψης, ονείρου και ευχής λόγω της προεκλογικής περιόδου, η δήμαρχος Τήλου διαμήνυσε ότι δουλειά του Περιφερειάρχη είναι να κάνει τα όνειρα των δήμων πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε χθες τον προβληματισμό του για την υλοποίηση των έργων που είχαν ενταχθεί στο «Φιλόδημος», τονίζοντας ότι τα διαθέσιμα είναι 134 εκ. ενώ τα ενταγμένα έργα άνω του 1 δις ευρώ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΛΟΥ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!