Categories: Δήμοι

Δήμαρχος πληρώνει πρόστιμο για… «μαύρη» εργασία

Συνέβη και αυτό!  Μήνυση κατά του δημάρχου Καρδίτσας για «μαύρη» και αδήλωτη εργασία κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Γκαβογιάννης, καταγγέλλοντας πως ο δήμαρχος όχι μόνο δεν νοιάστηκε για το καλό των δημοτών, αλλά -αντιθέτως- τους ζημίωσε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα από την Αρχή» εγκαλεί τον δήμο για αδήλωτη εργασία σε δημόσια περιουσία.

Ο λόγος για το βαρύτατο πρόστιμο προς τον Δήμο Καρδίτσας από την Επιθεώρηση Εργασίας για την ανασφάλιστη υπάλληλο που δούλευε στο Παυσίλυπο σε καθεστώς μαύρης εργασίας.

Το συμβάν έλαβε χώρα προ τριετίας. Τότε, έπειτα από έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι ο δήμος Καρδίτσας απασχολούσε την ανασφάλιστη εργαζόμενη σε δημοτική επιχείρηση και γι’ αυτό επιβλήθηκε πρόστιμο 10.500 ευρώ. Σημειωτέον πως τον εν λόγω δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο τον στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

 

Η μήνυση

«Καταθέσαμε μήνυση για το περιστατικό της μαύρης εργασίας στο Παυσίλυπο.

Είναι πολλά τα γνωρίσματα που πρέπει να διακρίνουν τους αιρετούς. Στα πιο σημαντικά συγκαταλέγονται η ηθική ακεραιότητα, η εντιμότητα και το ενδιαφέρον για τους πολίτες που εκπροσωπεί. Το ενδιαφέρον αποδεικνύεται από την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών, τη διαρκή μέριμνα για την πρόοδό τους με παρεμβάσεις, με έργα δηλαδή και όχι λόγια.

Αιρετοί είναι και οι Δημοτικοί άρχοντες, επομένως ισχύουν στο ακέραιο όλα τα παραπάνω. Στην προκειμένη, σε ότι αφορά το Δήμο Καρδίτσας δηλαδή, ο Δήμαρχος όχι μόνο δεν νοιάστηκε για το καλό των Δημοτών, αντιθέτως τους ζημίωσε.

Ο λόγος για το βαρύτατο πρόστιμο προς το Δήμο Καρδίτσας (προς τους δημότες δηλαδή) από την επιθεώρηση εργασίας για την ανασφάλιστη υπάλληλο που δούλευε στο Παυσίλυπο.

Τρία χρόνια πριν ο Συνδυασμός μας έφερε στο φως το περιστατικό, τον έλεγχο που έγινε δηλαδή και βρέθηκε η υπάλληλος να δουλεύει ανασφάλιστη, με άλλα λόγια σε καθεστώς μαύρης εργασίας.

Το Παυσίλυπο τότε δεν ήταν ξεχωριστή αυτόνομη Δημοτική επιχείρηση, αλλά υπαγόταν απευθείας στο Δήμαρχο.

Τότε που επισημάναμε το περιστατικό δεν ίδρωσε το αυτί του Δημάρχου, περιμέναμε τρία χρόνια μήπως φιλοτιμηθεί και προχωρήσει έστω σε μια συγγνώμη, τόσο από την υπάλληλο, όσο κι από τους δημότες. Μάταια, όμως οπότε, όπως είχαμε υποχρέωση στους ψηφοφόρους μας και στο δίκαιο, υποβάλλαμε την περασμένη Παρασκευή μήνυση κατά του Δημάρχου, γιατί με τη συγκεκριμένη απαράδεκτη ενέργεια ζημίωσε το Δήμο.

Ταυτόχρονα ρωτάμε προς πάσα κατεύθυνση. Πόσο δίκαιο είναι να ζημιώνονται οι δημότες από τέτοιες ενέργειες; Πόσο δίκαιο είναι να απασχολούνται στο Δήμο άτομα που προσλαμβάνονται εν κρυπτώ; Πόσο δίκαιο και πόσο ηθικό είναι οποιοσδήποτε εργαζόμενος, ακόμα κι αυτός που προσελήφθη με τον παραπάνω τρόπο να εργάζεται με καθεστώς μαύρης εργασίας; Και πόσο λαμπρό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Καρδίτσας όταν προκρίνει τέτοιες μεθόδους;

Οι συνθήκες γαλέρας που καταδικάζονται απ’ όλη την κοινωνία βρήκαν πεδίο εφαρμογής στην τότε δημοτική επιχείρηση του Παυσιλύπου.

Το λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη.

ΥΓ. Τότε που εξαιτίας μας το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος έδωσε ρεσιτάλ θράσους, αφού είχε αφήσει να εννοηθεί πως έπρεπε να αποσιωπήσουμε το γεγονός γιατί δυσφημίζουμε την Καρδίτσα. Εμείς που είμαστε με το δίκαιο και όχι αυτός που έκανε τέτοιες “προσλήψεις”.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Ο επικεφαλής

Κώστας Γκαβογιάννης»

 

Δημήτρης Κασιμάτης

Recent Posts

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων

Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του…

15 λεπτά ago

Παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό άλλοι 14 Ισραηλινοί όμηροι και 3 ξένοι

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 14 Ισραηλινοί όμηροι και τρεις ξένοι παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή…

30 λεπτά ago

Κεντρική Μακεδονία: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Μπορεί το κύμα κακοκαιρίας σταδιακά να υποχωρεί, ωστόσο μέχρι και αυτήν την ώρα απαραίτητες είναι…

38 λεπτά ago

Συνελήφθη 61χρονη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Μετέφερε 37 κιλά κάνναβης

Η εισαγωγή στη χώρα μας μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ποσότητας κάνναβης, απετράπη, από την…

45 λεπτά ago

Το Α.Π.Θ. εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια: Αυτό είναι το καλύτερο για την υγεία!!

Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό.…

53 λεπτά ago

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στην Αθηνών – Κορίνθου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών άρσης φαινομένων υδρολίσθησης, θα πραγματοποιηθούν επί της εθνικής οδού Αθηνών…

1 ώρα ago