Δήμαρχος παραπέμπεται για κακούργημα: Εισέπραξε 3,9 εκατ. με πλαστά έγγραφα (βούλευμα) - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
30
Ιούλιος
Back

Δήμαρχος παραπέμπεται για κακούργημα: Εισέπραξε 3,9 εκατ. με πλαστά έγγραφα (βούλευμα)

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απάτη και χρήση πλαστού εγγράφου παραπέμπει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με το υπ’ αριθμόν 1551/2021 βούλευμα του τον δήμαρχο Νεάπολης -Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και δύο συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δανιηλίδης και οι συνεργάτες του με το 69σελιδο βούλευμα κατηγορούνται ότι κατά τά έτη 2011-2013 εισέπραξαν από 3.936.600 από κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ίδρυση και λειτουργία τεσσάρων ΚΔΑΠ στο δήμο Νεάπολης -Συκεών χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα!!!

Σύμφωνα με το βούλευμα ο δήμαρχος και οι δύο συνεργάτες του προκειμένου να λάβουν τα κονδύλια «χρησιμοποίησαν εν γνώση τους πλαστά πιστοποιητικά πυροπροστασίας καθώς και την υπ’ αριθμόν 131/2.6.2011 πλαστή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης -Συκεών»!!!!

Για το λόγο αυτό κατηγορούνται για:

  • Απάτη από κοινού που στρέφεται άμεσα κατά νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με προκληθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.
  • Απάτη από κοινού σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων
  • Χρήση πλαστού εγγράφου από κοινού που στρέφεται άμεσα κατά του νομικού προσώπου του ελληνικού Δημοσίου με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!