δήμαρχος-παπάγου-χολαργού-ακριβός-982782
ΔΗΜΟΙ | 21.01.2022 | 07:15

Δήμαρχος Παπάγου -Χολαργού: «Ακριβός» στις καταλήψεις, «φθηνός» στις «εξυπηρετήσεις»

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο δήμαρχος Πάπάγου -Χολαργου Ηλίας Αποστολόπουλος ζητά «την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και των αντικειμένων που εκλάπησαν να αναλάβουν οι μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη, δεδομένου ότι όφειλαν να παραδώσουν τον χώρο στην κατάσταση που τον βρήκαν», εννοώντας, προφανώς, ότι θα πρέπει να πληρώσουν οι καταληψίες για την αποκατάσταση των ζημιών. «Τα παιδιά που πραγματοποίησαν και συμμετείχαν στην κατάληψη απέτυχαν να διαφυλάξουν τη δημόσια περιουσία, όπως όφειλαν» προσθέτει.

Ωστόσο, ο κ. Αποστολόπουλος είναι ο ίδιος που πριν από ένα χρόνο παραδεχόταν ότι ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της ΚΕΔΕ υπέγραψε συμβάσεις ύψους 74.400 ευρώ για «εξυπηρετήσεις».

«Γενικώς το ΙΤΑ είναι το «μπαλάκι» της ΚΕΔΕ. Όποτε η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι, παίρνει τηλέφωνο τo ITA για να κάνουμε εμείς τη δουλειά, που δεν μπορεί να κάνει η ΚΕΔΕ. Τώρα, η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση προφανώς, το γνωρίζετε, είναι μία προγραμματική σύμβαση που γίνεται κάθε χρόνο για να μπορούμε να έχουμε τις εξυπηρετήσεις….», είχε πει ο κ. Αποστολόπουλος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ στις 9 Φεβρουαρίου 2021.

Και όταν η aftodioikisi.gr αποκάλυψε το θέμα, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ακυρώσει την απόφαση αλλά ούτε καν να δώσει εξηγήσεις σε ποιες «εξυπηρετήσεις» πήγαν τα 74.400 ευρώ.

Τώρα, ο ίδιος πολιτικός που δεν νοιαζόταν για τα 74.400 ευρώ των «εξυπηρετήσεων», φαίνεται να ζήλεψε την δόξα του συναδέλφου του προέδρου της ΠΕΔΑ και δημάρχου Γαλατσίου  Γιώργου Μαρκόπουλου ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο έσπαγε λουκέτα καταλήψεων, και ζητά μερικές εκατοντάδες ευρώ από 16χρονα και 17χρονα παιδιά.

Δηλαδή τα παιδιά να πληρώσουν για το λάθος τους αλλά ο κ. Αποστολόπουλος όχι.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από ένα δήμαρχο που πέρυσι  ήταν «φθηνός στο αλεύρι» και τώρα εμφανίζεται «ακριβός στα πίτουρα».