δήμαρχος-μυκόνου-οι-δρόμοι-είναι-γεμ-692786
ΔΗΜΟΙ | 02.04.2020 | 21:48

Δήμαρχος Μυκόνου: «Οι δρόμοι είναι γεμάτοι οικοδομικά συνεργεία»

Την διακοπή όλων των οικοδομικών εργασιών για 14 ημέρες στη Μύκονο αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέντευξη Τύπου στις 18:00, το απόγευμα της Πέμπτης (02/04), μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα σε περίπτωση που καταγραφούν νέα κρούσματα.

 Οι κάτοικοι κάθονται στο σπίτι τους αλλά όπου στρίψεις βλέπεις μπετονιέρες

Μιλώντας στο News 24/7 αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων για τη Μύκονο, ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε ο ίδιος να σταματήσει κάθε εργασία. “Εδώ και 20 ημέρες που έχουν αρχίσει να λαμβάνονται τα μέτρα από την πολιτεία για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, έχω ζητήσει να σταματήσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα. Αν έβγαινε κανείς μια βόλτα στους δρόμους του νησιού, θα έβλεπε παντού οικοδομικά συνεργεία. Οι κάτοικοι κάθονται στο σπίτι τους αλλά όπου στρίψεις βλέπεις μπετονιέρες. Γίνονται έργα σε ξενοδοχεία, ανακαινίσεις σπιτιών, χτίσιμο νέων οικοδομών… Ό,τι θέλετε”. Μάλιστα, εξηγεί πως “Ακόμη και σήμερα το πρωί, μετά τον χθεσινό εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από συνεργεία. Έρχονται από όλη την Ελλάδα”.

Το βράδυ της Τετάρτης, στη Μύκονο εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε με Super Puma στην Αθήνα και νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ιχνηλατούνται οι επαφές της, ενώ οι οικείοι της είναι ήδη σε καραντίνα. Πάντως, η ίδια ήταν για ημέρες απομονωμένη, γεγονός που εμπνέει σχετική αισιοδοξία ότι δεν θα έχει εξαπλωθεί ο ιός.

Μετά τον εντοπισμό του κρούσματος, την Πέμπτη συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου και συντάχθηκε επιστολή προς τον πρωθυπουργό με το αίτημα του δημάρχου για διακοπή κάθε οικοδομικής και οικονομικής δραστηριότητας.

“Ζήτησα να ληφθούν άμεσα μέτρα και ευχαριστώ την κυβέρνηση που ανταποκρίθηκε άμεσα” λέει ο κ. Κουκάς.

πηγή:news247