δήμαρχος-κοροϊδεύει-συμβασιούχους-1153813
ΔΗΜΟΙ | 21.03.2023 | 16:57

Δήμαρχος κοροϊδεύει συμβασιούχους & δημότες: «Επαναστατική γυμναστική» μπροστά, «χαλί» για απολύσεις από πίσω

Σε μια πρωτοφανή παράσταση υποκρισίας έχει επιδοθεί η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου (φωτο). Συγκεκριμένα η δήμαρχος που επιχείρησε να πουλήσει ένα φιλεργατικό προφίλ αποδεικνύεται βάσει επίσημων εγγράφων ότι κοροϊδεύει συμβασιούχους του δήμου (στους οποίους υποσχόταν μετατροπή συμβάσεων), τους δημότες αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις!

Η δήμαρχος που υποσχέθηκε στους συμβασιούχους ότι δεν θα ασκήσει έφεση επί των δυο πρωτόδικων αποφάσεων που αποδέχονταν την μετατροπή της σύμβασης τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Η δήμαρχος που είχε στα χέρια της, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου για την παραμονή των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Μετά την κλήση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, σε απολογία σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου προχώρησε στην κατάθεση αναίρεσης ζητώντας να ακυρωθούν οι πρωτόδικες αποφάσεις που δικαίωναν τους συμβασιούχους (!) και ουσιαστικά να γίνει επανεξέταση της προηγούμενης δικαστικής απόφασης από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο!!!

Κρύβεται πίσω από τη νομική υπηρεσία

Συγκεκριμένα στην αίτηση αναίρεσης που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο στις 31 Οκτωβρίου 2022, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,  αναφέρεται ότι: «Ο ∆ήµος αναιρεσιβάλλει την ως άνω υπ’ αριθµ. 459/2022 απόφαση του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τµήµα Εργατικών ∆ιαφορών) και αιτούµεθα την εξαφάνισή της»!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Δημητρίου η δήμαρχος ρωτήθηκε από τη δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια, χωρίς να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο που είχε λάβει την ομόφωνη απόφαση στήριξης των εργαζομένων, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «το έπραξε μόνη της η νομική υπηρεσία του δήμου»!!! Τέτοια κοροϊδία!

Την ίδια ώρα, δε, που η κ. Ανδρούτσου πίσω από την πλάτη των εργαζόμενων ετοιμάζεται να τους «στρώσει το χαλί» για την απόλυση και την ανεργία, υποκριτικά και πουλώντας «επαναστατική γυμναστική»,  συγκαλεί  την Πέμπτη έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη για να προασπίσει δήθεν τα συμφέροντα τους και την απόφαση των δημοτικών συμβούλων.

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει την Κυριακή στην aftodioikisi.gr, πρόκειται να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, συνεργάτες της διαβεβαιώνουν τους συμβασιούχους ότι η κ. Ανδρούτσου είναι έτοιμη να κλείσει το δήμο γι’ αυτούς!!!!!!!

Όπως, όμως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, οι υποσχέσεις της δημάρχου προς τους εργαζομένους όχι απλά αποδεικνύονται κενό γράμμα, αλλά χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να τους καθησυχάσουν ώστε ανεμπόδιστα να προχωρήσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της δημοτικής αρχής, που φαίνεται ότι υποτάχθηκε στις «φοβέρες» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Βάζει πλάτη και η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Να σημειωθεί ότι, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ,  η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου έχει και τις πλάτες του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου και μεγαλοστελέχους της “Συνδικαλιστικής Αναττροπής” (σ.σ. μέλο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ) Χρ. Ευθυμίου.  “Ντροπή προκαλούν και οι δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου που βιάστηκε να βγει στα κάγκελα να υπερασπιστεί τη δήμαρχο του, αποκρύβοντας από τους εργαζόμενους ότι, η Δήμαρχος την οποία υπερασπίζεται με το «κάτω τα χέρια», έχει κάνει αίτηση αναίρεσης. Εδώ δεν χωράει να πατάς σε δύο βάρκες: ή με τους εργαζόμενους ή με την πολιτική της δημοτική αρχής και της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους όμηρους”, αναφέρει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο ΟΤΑ. 

Συνδικάτο ΟΤΑ «Συνειδητά κορόιδευε» τους εργαζόμενους η δήμαρχος

Τι μεθοδεύσεις της δημάρχου καταγγέλλει και με ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνονται ότι «η δήμαρχος είχε προχωρήσει σε αίτηση αναίρεσης καλώντας τους εργαζόμενους να δικαστούν σε επίπεδο Αρείου Πάγου, δηλαδή στον ανώτατο βαθμό».

Το Συνδικάτο κάνει λόγο για «υποκρισία» από την πλευρά της δημάρχου, υποστηρίζει ότι «πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους εργαζόμενους» και ότι «συνειδητά τους κορόιδευε».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζουν να είναι όμηροι των πολιτικών των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής, εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε αποφάσεις του υπουργείου, της αποκεντρωμένης διοίκησης, της δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Συνεχίζουν να δουλεύουν με το άγχος και την ανασφάλεια της επόμενης μέρας.

Οι δηλώσεις και τα μεγάλα λόγια της Δημάρχου, αλλά ακόμα και η θετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σεπτέμβρη του 2022, ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, αλλά θα «συμμορφωθεί» με την απόφαση της πρωτόδικης δίκης που μετέτρεπε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, όχι απλά αποδείχθηκαν κενό γράμμα, αλλά η δήμαρχος προχώρησε και δύο βήματα παρακάτω την έννοια της υποκρισίας. Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων μελών του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ από τις 31-10-2022 είχε προχωρήσει σε αίτηση αναίρεσης καλώντας τους συναδέλφους να δικαστούν σε επίπεδο Αρείου Πάγου, δηλαδή στον ανώτατο βαθμό.

Και εδώ μπαίνουν τα εξής ερωτήματα. Γιατί την αίτηση αναίρεσης δεν την έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο; Γιατί δεν ενημέρωσε τις δημοτικές παρατάξεις για τις κινήσεις της; Γιατί δεν ενημέρωσε τους ίδιους τους εργαζόμενους, που καθημερινά βιώνουν το άγχος και την ανασφάλεια για το μεροκάματο;

Η κυρία Δήμαρχος, εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες όπως λέει και ο λαός μας. Η κατά τα άλλα «αγωνίστρια» δήμαρχος όχι απλά δεν υπερασπίσθηκε τους συναδέλφους στο δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά συνειδητά τους κορόιδευε. Δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι είναι μαζί τους, ότι τους υπερασπίζεται κ.λ.π. αλλά την ίδια ώρα φρόντιζε να συμμορφωθεί με τις πολιτικές που τους στέλνουν στην ανεργία.

Ντροπή προκαλούν και οι δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου που βιάστηκε να βγει στα κάγκελα να υπερασπιστεί τη δήμαρχο του, αποκρύβοντας από τους εργαζόμενους ότι, η Δήμαρχος την οποία υπερασπίζεται με το «κάτω τα χέρια», έχει κάνει αίτηση αναίρεσης. Εδώ δεν χωράει να πατάς σε δύο βάρκες: ή με τους εργαζόμενους ή με την πολιτική της δημοτική αρχής και της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους όμηρους.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι όλες οι κυβερνήσεις, οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων και η πλειοψηφία των δημάρχων είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Υλοποιούν τις ίδιες πολιτικές. Σκοπός και στόχος τους το τσάκισμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η αντικατάσταση της με εργαζόμενους με ελαστικές μορφές και ιδιώτες. Αυτό επιτάσσει η πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης, η πολιτική της λειτουργίας των δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που μετρούν τα δικαιώματα μας στην υγεία, την ασφάλεια την εργασία ως κόστος και τα τσακίζουν για να έχουν οφέλη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Καλούμε τη δήμαρχο να πάρει πίσω την αίτηση αναίρεσης, απαιτούμε από κυβέρνηση και Δήμαρχο να προχωρήσουν στη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων. Να τους τιμωρήσουν με όλους τους τρόπους. Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ανακυκλώσιμα υλικά που σήμερα μας έχουν ανάγκη και μας κρατάνε και αύριο μας πετάνε στην ανεργία.

Συνάδελφοι δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά. Οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Εμείς έχουμε την δύναμη, χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο και καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει.