Δήμαρχος Καλλιθέας: Θα βάλει ιδιωτικούς αστυνομικούς να φυλούν το Χρυσοχοΐδη;

Στην υλοποίηση μιας πρωτοφανούς απόφασης προχωρά ο δήμαρχος Καλλιθέας! Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατοικεί στην Καλλιθέα και ο δήμαρχος ετοιμάζεται να προσλάβει ιδιωτικούς αστυνομικού για να φυλάνε τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου αλλά και τον υπουργό!

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος, Δημήτρη Κάρναβο σήμερα Τετάρτη 31 Ιούλη ετοιμάζεται να περάσει από την οικονομική επιτροπή του δήμου θέμα για την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι, προκειμένου να φυλούν την Καλλιθέα (φύλαξη της πλατείας Δαβάκη, περίπολα γύρω από τα σχολεία και τα κτήρια κτλ.). Αρα θα φροντίσει και ιδιωτικοί αστυνομικοί να φυλάνε και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναρωτιέται σε άρθρο του, το ergasianet.gr.

Έρχεται το έτερο ερώτημα, σημειώνεται στο άρθρο: «Οι δήμοι, δηλαδή, θα αντικαταστήσουν την Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;»

Μάλλον, κατά πως φαίνεται και με βάση τη σπουδή της Δημοτικής Αρχής Καλλιθέας. Σημειωτέον, η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή και έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛΑΣ κι έχει παραχωρήσει τρία δημοτικά αυτοκίνητα, και πλέον σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει την ασφάλεια στους δρόμους.

Το συγκεκριμένο θέμα είχε προσπαθήσει να το περάσει και πριν από τρεις μήνες, αλλά τότε το απέσυρε από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους εργαζομένους, που σταμάτησαν την είσοδο ενός ακόμα ιδιώτη στο δήμου, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των δημοτών, καθώς γνωρίζουν καλά πως τον ιδιώτη θα τον πληρώσουν αδρά οι πολίτες από την τσέπη τους.

Πάντως, και σε αυτή την προσπάθεια του δημάρχου να ιδιωτικοποιήσει τη φύλαξη, θα ξαναβρεί μπροστά του το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας και τους εργαζομένους, που προγραμματίζουν συγκέντρωση την ώρα που θα συζητείται το ζήτημα στην οικονομική επιτροπή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΦΥΛΑΞΗ, ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!