Δήμαρχος Φαιστού: Αναλαμβάνω «συνειδησιακά την ευθύνη» για την τραγωδία στο Γεροπόταμο

Ο δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, δήλωσε στο ΚΡΗΤΗ ΤV πως «συνειδησιακά» αναλαμβάνει την ευθύνη για την τραγωδία στον Γεροπόταμο. Παράλληλα τόνισε ότι δεν πρόκειται για το μοναδικό φονικό σημείο καθώς, συνολικά, στην ευρύτερη περιοχή του Γεροποτάμου υπάρχουν 15 ακόμη διαβάσεις «ιρλανδικού τύπου».

Ο κ. Αρμουτάκης μίλησε για ένα εξαιρετικά δύσκολο πέρασμα ενώ τη συγκεκριμένη βραδιά όπως είπε και η ορατότητα δεν ήταν καλή λόγω του καιρού. Ο δήμαρχος Φαιστού παραδέχθηκε το κενό στην πρόληψη σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα ενώ όπως δήλωσε «οι ευθύνες θα αποδοθούν από τη δικαιοσύνη με βάση το νόμο».

Ενδεικτικό, πάντως, της νοοτροπίας που επικρατεί στην κοινωνία είναι το γεγονός ότι λίγο μετά την τοποθέτηση από τις Αρχές ειδικής κορδέλας, προκειμένου οχήματα να μη διέρχονται από το εν λόγω πέρασμα, κάποιοι οδηγοί διέσχισαν το σημείο αγνοώντας επιδεικτικά την κορδέλα, η οποία κατέληξε στο έδαφος. Αξίζει να επισημάνουμε ότι στο επίμαχο πέρασμα έχουν κινδυνεύσει στο παρελθόν και άλλοι οδηγοί. Αυτό, εξάλλου, επιβεβαιώθηκε και από τον κ. Γιώργο Σταθοράκη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στο συγκεκριμένο σημείο «την έχουν ‘πατήσει’ και ντόπιοι».

Όπως ανέφερε χθες στο ΚΡΗΤΗ TV κάτοικος της περιοχής, η οποία επιχείρησε πριν από λιγότερο από μήνα να διασχίσει το επίμαχο πέρασμα οδηγώντας τζιπ αυτοκίνητο, λίγο έλειψε να παρασυρθεί από τα νερά του ποταμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ούτε που κατάλαβε πότε η στάθμη του νερού έφτασε «μέχρι το τζάμι», ωστόσο ευτυχώς στάθηκε τυχερή, αφού η μηχανή της δεν έσβησε και κατάφερε να διαφύγει από το σημείο, πατώντας το γκάζι. Στο ΚΡΗΤΗ TV μίλησε και έτερος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος το 2012 είχε παρασυρθεί σε διάβαση ξανά στον Γεροπόταμο, στη Μεσαρά.

Όπως σημείωσε, «εκείνη την ώρα βλέπεις μπροστά σου ότι όλα τελειώνουν». Ο εν λόγω κάτοικος πρόλαβε και βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατάφερε να σωθεί, αφού πρώτα πάλεψε με τα ορμητικά νερά και τη λάσπη. Το όχημά του, όπως είπε χαρακτηριστικά, παρασύρθηκε και εντοπίστηκε αρκετούς μήνες μετά. Το επίμαχο συμβάν είχε σημειωθεί Νοέμβριο και το αυτοκίνητό του βρέθηκε εκατοντάδες μέτρα μακριά τον επόμενο Αύγουστο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ, ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!