δήμαρχος-αποκλείει-αμεα-εσείς-θα-παί-1128925
ΔΗΜΟΙ | 28.01.2023 | 09:00

Δήμαρχος αποκλείει ΑμΕΑ: «Εσείς θα παίρνατε ανάπηρους στη δουλειά σας;» (βίντεο)

Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας με όσα ξεστόμισε ο Αντώνιος Σιγάλας, Δήμαρχος Θήρας (Σαντορίνης) για ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες, που κάνουν αιτήσεις για μια θέση σε Δήμους.

«Ξέφυγε» εντελώς, σε τηλεοπτική σου συνέντευξη σε τοπικό μέσο, εξαπολύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για ΑμΕΑ, προσπαθώντας (με το δικό του “νταηλίδικο” τρόπο) να δικαιολογήσει την κατάσταση με την καθαριότητα στο νησί.

Λέει χαρακτηριστικά (σ.σ. οι εκφράσεις δικές του):

«Καλούμε κόσμο (στις υπηρεσίες) και δεν έρχεται…μου λένε… πάρε τους μισούς ανάπηρους, με συγχωρείτε, εσείς θα τους παίρνατε στη δουλειά σας; Γιατί να κρεμάω τον βιοπαλαιστή και να έχω τον τεμπέλη, ή αυτόν που πονάει η μέση του… Αφού δεν μπορεί. Όλοι χαρτιά γιατρού μου φέρνουνε. Αυτό το σύστημα έχει καταρρεύσει εδώ και δεκαετίες. Ξέρετε ότι δεν είναι προαπαιτούμενο να είσαι υγιής για να δουλέψεις στην καθαριότητα του Δήμου; Ξέρετε τι μου στείλανε με την Κ «τόσο»… του 2020; 67% αναπηρία; Άτομα που δεν μπορούσαμε να τους βάλουμε να καθαρίζουν ούτε τα τζάμια! Ποιος θα τους πληρώσει αυτούς; Ο δημότης…ο  βιοπαλαιστής, ο πολύτεκνος… Τους ανίκανους γι’ αυτές τις εργασίες. Και θα επιμείνω εγώ σε αυτό; Στο χωριό μου λέγανε σε ξένο ώμο… 100 ξυλιές και λίγες είναι…»

Δείτε το βίντεο στο 1:04:01