Δημαράς: «Έδειξε» την αντιπολίτευση για τα επεισόδια στο δ.σ.

«Για άλλη μια ημέρα ντροπής» και για «μια ακόμη εκτροπή», έκανε λόγο αναφερόμενος στα χθεσινοβράδινα επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο από κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την κατασκευή ΣΜΑ στο Παυλόκαστρο, ο δήμαρχος Πάτρας Γιάννης Δημαράς.

Παράλληλα, άφησε εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για το ρόλο της αντιπολίτευσης μιλώντας για ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων που παραπληροφόρησαν τους κατοίκους.  «Θέλω επίσης να πω ότι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της εκτροπής αυτής δεν ήταν οι κάτοικοι, που ενδεχομένως να κινήθηκαν λόγω της άγνοιάς τους για το τι σημαίνει Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και το τι καλείτο χθες να ψηφίσει το Σώμα, αλλά οι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που παρακίνησαν τους κατοίκους να απειλήσουν και να χτυπήσουν εκπροσώπους των Πατρινών δημοτών δημοκρατικά εκλεγμένους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημαράς και πρόσθεσε  «Αυτοί οι ηθικοί αυτουργοί γύριζαν όπως θα γνωρίζετε τις προηγούμενες ημέρες με ντουντούκες ή χωρίς ντουντούκες στις περιοχές της πόλης και στο Παυλόκαστρο και παραπληροφορούσαν για το ΣΜΑ και το τι θέλει να κάνει ο Δήμος με αυτόν».

 Βιαιοπραγίες και προπηλακισμοί σε βάρος δημοτικών συμβούλων και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας  

Παράλληλα, ο κ. Δημαράς κατήγγειλε βιαιοπραγίες και προπηλακισμους σε βάρος δημοτικών συμβούλων, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στα «θύματα».

«Από την πλευρά μας καταδικάζουμε απερίφραστα τα χθεσινά επεισόδια και τους πρωταγωνιστές τους και εκφράζω τη συμπαράστασή μας στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού κυρία Αναστασία Παπαντωνοπούλου που δέχτηκε μπουκάλι, τον κ. Νίκο Μακρή για τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς, τον κ. Χρήστο Γκόλφη για τις βιαιοπραγίες που έγιναν εις βάρος του, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Βαφέα για τις απειλές που εκτοξεύτηκαν εναντίον του, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μανέττα για τους τραμπουκισμούς εις βάρος του, και τον κ. Γιανναδάκη Πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για την παρεμπόδισή του να μιλήσει και να καταθέσει την άποψη του ΤΕΕ».

 ΣΜΑ 

Σε ο,τι αφορά το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης απορριμμάτων και την επιχειρηματολογία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι δεν πραγματοποιήθηκε διαβούλευση υποστήριξε ότι: «Υπενθυμίζω ότι το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2011 ο Δήμος προέβη σε ευρεία καμπάνια σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, ενημερώνοντας, μέσω αυτών, τους Πατρινούς πολίτες για το τί είναι ΣΜΑ και πώς αυτοί λειτουργούν.Άρα όλα αυτά τα περί μη ύπαρξης διαβούλευσης δεν έχουν καμία βάση, δεν απηχούν την αλήθεια και πέφτουν στο κενό».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι γνωστό από 2005 σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό πως θα εγκατασταθούν ΣΜΑ στην Πάτρα. Επιπλεόν ο δήμαρχος Πατρέων, υπογράμμισε ότι η περιοχή του Παυλοκάστρου βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από κατοικημένη περιοχή

Άμεση ανάγκη να υπάρξει ΣΜΑ

«Είναι άμεση η ανάγκη να υπάρξει ΣΜΑ για να μη δεκαπλασιαστεί για τους δημότες το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων. Διότι δυστυχώς εξαιτίας αυτής της στείρας άρνησης, κι αφού ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας θα κορεστεί σύντομα, υπάρχει ο κίνδυνος οι Πατρινοί πολίτες να ζήσουν καταστάσεις όπως αυτές που έζησαν οι πολίτες του Αιγίου, του Πύργου, της Τρίπολης, με τα σκουπίδια επί μεγάλο χρονικό διάστημα στους δρόμους και στη συνέχεια θα κληθούν να πληρώσουν 140 ευρώ τον τόνο για την μεταφορά τους σε άλλους ΧΥΤΑ αντί για 4 ευρώ που πληρώνουν τώρα», είπε ο κ. Δημαράς.

 Έκτακτο Δ. Σ. αύριο Παρασκευή 12/4 για το ΣΜΑ

Τέλος ο κ. Δημαράς ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο Παρασκευή 12/4  στο χώρο Λαδόπουλου για να συζητηθεί το θέμα.

«Προσωπικά ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει αύριο Παρασκευή επείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρο του Λαδόπουλου, ώστε να συζητηθεί το θέμα του ΣΜΑ. Από την αίθουσα συνεδριάσεων του Λαδόπουλου θα μπορούν οι δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν επ’ αυτού, να είναι παρόντες και οι πέντε εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, να γίνει διάλογος τον οποίο θα μπορούν να παρακολουθούν απευθείας όσοι Πατρινοί ενδιαφέρονται μέσω του διαδικτύου και ασφαλώς όλα τα τοπικά ΜΜΕ», ενημέρωσε .

Διαβάστε επίσης: 

Παραλίγο ξύλο στη Πάτρα. Διεκόπη η συνεδρίαση του δ.σ.

Δ. Πατρέων: Ευρεία σύσκεψη για ολοκληρωμένη διαχείριση σκουπιδιών

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΜΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!