Δίκη Παπαγεωργόπουλου: «Ο Σαξώνης πλαστογραφούσε παραστατικά»

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατέθεσε ο διαχειριστής πληρωμών προμηθευτών του δήμου, Αντώνης Μαρίνος, ο οποίος εξεταζόμενος από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, χαρακτήρισε τον άλλοτε συνάδελφό του Παναγιώτη Σαξώνη ως «έξυπνο» και «τακτικό» υπάλληλο. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι ο πρώην ταμίας του δήμου, έκανε μόνος του την υπεξαίρεση.

Η υπεράσπιση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, επικαλούμενη το βιβλίο αποδόσεων κρατήσεων της διαχείρισης Σαξώνη, προσκόμισε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο τελευταίος, πλαστογράφησε δύο γνήσια παραστατικά πληρωμών του 1996 και του 1997, αξίας 19 και 39 εκατομμυρίων δρχ αντιστοίχως, και τα χρησιμοποίησε στη χρήση της περιόδου 1998.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην γραμμή που ακολουθούν οι συνήγοροι του τέως δημάρχου ότι ο Π. Σαξώνης έκλεβε από τα δημοτικά ταμεία, πριν αναλάβει τη διοίκηση του δήμου ο εντολέας τους, δηλαδή πριν το 1999. Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα το πρωί με την εξέταση της δημοτικής υπαλλήλου Φ. Καμπάκη.

Στο μεταξύ, σε άλλη αίθουσα του Εφετείου Θεσσαλονίκης, αναβλήθηκε, για τις 17 Νοεμβρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης του έτερου οικονομικού σκανδάλου που αποκαλύφθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης, επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου, αυτό της «Παγίας Προκαταβολής». Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να αναβάλλει την υπόθεση, λόγω της απουσίας των βασικών κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους στη δίκη για την υπεξαίρεση.

Για την υπόθεση της «Παγίας», κατηγορούνται μαζί με τον τέως δήμαρχο και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μ. Λεμούσια, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Μ. Ζορπίδης, Αν. Γερογιάννης και Θ. Αθανάσαρος), οι οποίοι αθωώθηκαν σε πρώτο βαθμό για την υπεξαίρεση, αλλά και δώδεκα υπάλληλοι του δήμου, ένας από τους οποίους καταδικάστηκε.

H «Πάγια» αφορά σε ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων, ενώ το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σ’ αυτό ανέρχεται, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, σε 1,2 εκατ. ευρώ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΚΗ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΜΟΥΣΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΞΩΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση