Ο Ντινόπουλος «αδειάζει» πάλι τον Ψινάκη για τα «περί πτώχευσης» – Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία του Δ. Μαραθώνα που έστειλε στη Βουλή (λίστα)

Σε νέο μεγαλοπρεπές άδειασμα του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη σε σχέση με τη δήλωσή του περί περί πτώχευσης του δήμου προχωράει και με τα στοιχεία που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Συγκεκριμένα, μετά τη δήλωσή που έκανε κατά τη συνάντηση που είχε στις 16 Οκτωβρίου με τον κ. ΨινάκηΟ δήμος Μαραθώνα και οιοσδήποτε άλλος φορέας της Γενικής Κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση«), ο υπουργός Εσωτερικών με τα στοιχεία που έστειλε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δείχνει ότι κάθε άλλο παρά σε κατάσταση πτώχευσης ο Δήμος Μαραθώνα. Σύμφωνα με  τα στοιχεία που είχε υποβάλει ο δήμος Μαραθώνα στη βάση δεδομένων που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών διαπιστώνεται ότι:

-Η διαφορά εσόδων-εξόδων είναι θετική για το δήμο κατά 2.424.980

-Η διαφορά των ταμειακών διαθέσιμων από τις (άμεσα απαιτητές) οφειλές είναι αρνητική κατά 1.949589

Όπως ειδικότερα προκύπτει στον δήμο Μαραθώνα:

• Το σύνολο των εσόδων ανήλθε σε 19.554.565 ευρώ
• Το σύνολο εξόδων σε 17.129.585 ευρώ
• Τα δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα και Οργανισμούς (ανεξόφλητο κεφάλαιο): 3.940.730 ευρώ
• Τα διαθέσιμα: 2.425.066 ευρώ
• Οι απλήρωτες υποχρεώσεις: 1.431.408 ευρώ
• Οι εκκρεμείς υποχρεώσεις: 1.186.885 ευρώ
• Οι εκκρεμείς οφειλές προς Γενική Κυβέρνηση: 27.346 ευρώ
• Οι εκκρεμείς οφειλές προς τρίτους: 1.159.538 ευρώ
• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές: 284.739 ευρώ
• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Γενική Κυβέρνηση: 3.013 ευρώ
• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους: 281.726 ευρώ.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Ντινόπουλος, το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με τον δήμο Μαραθώνα, αντιμετώπισε το πρόβλημα ρευστότητας, εγκρίνοντας προκαταβολή των τακτικών ετήσιων πόρων που λαμβάνει ο δήμος. Αναφέρεται επίσης στη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη κατά την οποία ο κ. Ντινόπουλος επεσήμανε ότι εν λόγω Δήμος και οιοσδήποτε άλλος φορέας της Γενικής Κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση.

Η κ. Χρυσοβελώνη που είχε καταθέσει την ερώτηση στη Βουλή είχε επικαλεστεί δηλώσεις του κ. Ψινάκη στα τηλεοπτικά κανάλια κατά την οποία είχε ανακοινώσει ότι «ο Μαραθώνας έχει πτωχεύσει». Η βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί ποια είναι σήμερα η οικονομική κατάσταση του εν λόγω δήμου, αν έχει ζητηθεί αύξηση δημοτικών τελών από τον κ. Ψινάκη προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανοίγματα του Δήμου Μαραθώνα, αν υπάρχει παύση πληρωμών, για παράδειγμα αν μισθοδοτούνται κανονικά οι υπάλληλοι και ποια σκοπιμότητα μπορεί να κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις περί πτώχευσης του δήμου.

Πέραν των οικονομικών στοιχείων και ως προς τα λοιπά ερωτήματα που θέτει η βουλευτής, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι το υπουργείο έχει προβεί στην αναζήτηση στοιχείων από τον δήμο Μαραθώνα και όταν αυτά περιέλθουν σε γνώση του υπουργείου, τότε θα τα διαβιβάσει στη Βουλή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΨΙΝΑΚΗΣ, ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!