Διαθεσιμότητα: Δεν αποστέλλει στοιχεία και ο Δ. Αρταίων

«Να μη συμπράξει ο Δήμος Αρταίων με οποιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων», αποφάσισε ομόφωνα το δ.σ. της πόλης. Παράλληλα ζήτησε από  το δήμαρχο Αρταίων δίνεται «να μην επιτρέψει την αποστολή οποιασδήποτε λίστας εργαζομένων σε Κρατική υπηρεσία ή Υπουργείο ή άλλη δημόσια αρχή και την υπογραφή διαπιστωτικών πράξεων κατάργησης θέσεων και παρέχεται σ’ αυτόν η αμέριστη στήριξη του Σώματος, αλλά και κάθε νομική και δικαστική συνδρομή, εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί».

Το πλήρες κείμενο της απόφασης του το δ.σ. Αρταίων είναι το εξής:

1. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί ουσιαστικά συγκεκαλυμμένη απόλυση που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του ψηφισθέντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016. Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση και τελικώς η απόλυσή τους δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό των δήμων και επιφέρει παράλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η απαγόρευση προσλήψεων Υ.Ε. μέχρι το 2016 και ειδικότερα στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες τις οδηγεί στη διάλυσή τους.

2. Να μη συμπράξει ο Δήμος Αρταίων με οποιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Στο δήμαρχο Αρταίων δίνεται η κατεύθυνση να μην επιτρέψει την αποστολή οποιασδήποτε λίστας εργαζομένων σε Κρατική υπηρεσία ή Υπουργείο ή άλλη δημόσια αρχή και την υπογραφή διαπιστωτικών πράξεων κατάργησης θέσεων και παρέχεται σ’ αυτόν η αμέριστη στήριξη του Σώματος, αλλά και κάθε νομική και δικαστική συνδρομή, εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί.

Παρέχεται επίσης πλήρης πολιτική και νομική στήριξη στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων.

3. Στηρίζει και πολιτικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και καλεί την Κυβέρνηση να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του ψηφισθέντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

4. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σ’ όλες τις περικοπές των πάσης φύσεως οικονομικών υποχρεώσεων της Κεντρικής Κυβέρνησης, που έχει υποχρέωση επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα, πλήρους κάλυψης των λειτουργικών και λοιπών αναγκών της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στις λοιπές διαλυτικές ρυθμίσεις για την λειτουργία των Δήμων, τη στιγμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την αποκλειστική ευθύνη και προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το κοινωνικό κράτος μέσα από τις δομές και τις δράσεις της καθώς και για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη και ενώ από 1-1-2013 περισσότερες από 200 νέες αρμοδιότητες, που αγκαλιάζουν όλο το παραγωγικό φάσμα και τη λειτουργία του κράτους, περιέρχονται στους Δήμους. Οι απολύσεις όμως των υπαλλήλων δημιουργούν μιαν εκρηκτική κατάσταση που διαλύει τις υπηρεσίες του Δήμου, αποδιαρθρώνει τους οργανισμούς του και ιδιαίτερα κρίσιμων διοικητικών υπηρεσιών κοινωνικοπρονοιακών δομών και υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, που κανένας ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να υποκαταστήσει και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σε ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών αυτών.

5. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη δημιουργία «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ», το οποίο έχει προφανή στόχο την επιτροπεία των Δήμων. Η δημιουργία του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις Συνταγματικές διατάξεις για την Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ, εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες και όχι την πρόθεση παροχής βοήθειας και επίλυσης προβλημάτων των Δήμων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!