Διάθεση φθηνών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Την προσεχή Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, θα γίνει η διάθεση των φθηνών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενίσχυση του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα στελέχη του Γραφείου Καταναλωτή του δήμου, το οποίο ανέλαβε την όλη οργάνωση, ο αριθμός των παραγγελιών κινήθηκε στα επίπεδα της πρώτης αντίστοιχης προσπάθειας που έγινε τον περασμένο Απρίλιο. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες ανήλθαν σε 2.096, με τους συμπολίτες μας και από τις τέσσερις δημοτικές ενότητες να επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον προμήθειας βασικών ειδών διατροφής. Ειδικότερα στη Δ.Ε. Συκεών έγιναν 1.334 παραγγελίες, στη Δ.Ε. Νεάπολης 462, στη Δ.Ε. Πεύκων 184 και στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου 116 παραγγελίες.

«Ιεραρχώντας σωστά τις προτεραιότητές μας διατηρούμε στην κορυφή το συμπολίτη μας, την προάσπιση των δικαιωμάτων, την κάλυψη των αναγκών και τη διευκόλυνση της ζωής του», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, και προσθέτουν: «Μόνο η δυναμική αντίδραση του καταναλωτικού κινήματος σε παγιωμένες λανθασμένες και παράνομες τακτικές μπορεί να αλλάζει την εικόνα και να βάλει οριστικό τέλος στην αισχροκέρδεια και την εκμετάλλευση».

Τα προϊόντα

Τα προϊόντα που διατίθενται είναι πατάτες από το Νευροκόπι Δράμας, αλεύρι από τον Τύρναβο Λάρισας, ρύζι (μπονέτ και καρολίνα) από τη Μονοκλησσιά Σερρών, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τη Λακωνία, κρεμμύδια από τη Θήβα, φασόλια και φακές από τον Ενιππέα Φαρσάλων.

Συνολικά θα διατεθούν 20.315 λίτρα ελαιολάδου και 97.444 κιλά των υπόλοιπων αγροτικών προϊόντων. Αναλυτικά οι ποσότητες:

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΠΡΟΪΟΝ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

ΠΟΣΟΤΗΤΑ (κ./λ.)

Πατάτες

1.659

37.170

Αλεύρι

1.086

27.150

Ρύζι (μπονέτ, καρολίνα)

2.660

13.300

Ελαιόλαδο

4.063

20.315

Κρεμμύδια

1.227

12.270

Φασόλια

1.464

3.660

Φακές

1.298

3.894

ΣΥΝΟΛΟ

13.457

117.759

 

Διάθεση προϊόντων

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Δ.Ε. Νεάπολης, από τις 7.30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με αλφαβητική σειρά, όπως αναγράφεται στον παρακάτω πίνακα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΡΕΜΠΕΝΙΩΤΗ (ΝΕΑΠΟΛΗ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23.11.2012

Α-Κ & Λατινικά

7:30π.μ.-11:00π.μ.

Λ – Ρ

11:00π.μ.-13:30

Σ – Ω

13:30-16:00

ΟΛΑ ΜΑΖΙ

16:00-18:00

 

Ήδη, στελέχη του Γραφείου Καταναλωτή ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές αναλυτικά για την ημέρα, την ώρα, τον τόπο και τον τρόπο παραλαβής των προϊόντων που έχουν παραγγείλει, με τηλεφωνικές επικοινωνίες ή μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνά τους.

Οι καταναλωτές θα εισέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή Στρεμπενιώτη με τα οχήματά τους με σειρά προτεραιότητας και θα παραλαμβάνουν τις ποσότητες που παρήγγειλαν, αφού προηγουμένως παραλάβουν το έντυπο με τα προϊόντα και τις αντίστοιχες τιμές από το ειδικό τμήμα της γραμματείας.

Σε ετοιμότητα, επίσης, θα βρίσκονται εργαζόμενοι του δήμου και εθελοντές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν χωρίς ταλαιπωρία και καθυστέρηση τους καταναλωτές. Επίσης, θα αναλάβουν να διευκολύνουν όσους πολίτες (ηλικιωμένους, αρρώστους, μη έχοντες όχημα) δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μόνοι τα προϊόντα.

Επιπλέον, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα προχωρήσουν σε ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποφυγή συνωστισμού και τη διευκόλυνση πεζών και οδηγών.

Παρόντα θα είναι και μέλη του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, της Ένωσης Γονέων Συκεών και της ΕΔΟΜΑΚ, τα οποία σε σύσκεψη που προηγήθηκε εξέφρασαν τη θετική γνώμη και υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία του δήμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!