Διαμαρτυρία κατοίκων στο δημαρχείο Κοζάνης: ΟΧΙ στο φωτοβολταϊκό πάρκο

Κάτοικοι του Μαυροδεντρίου προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Κοζάνης τη Δευτέρα το πρωί .Εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για φωτοβολταϊκό πάρκο ζητώντας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να πραγματοποιηθεί δια ζώσης ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Ο κ. Αιμίλιος Σπανίδης , πρόεδρος του Μαυροδεντρίου σημείωσε ότι το τοπικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να μην παραχωρηθούν δημοτικές εκτάσεις . « Οι εκτάσεις είναι πρώην κοινοτικές, νυν δημοτικές που διεκδίκησαν οι παππούδες μας από το δημόσιο. Δεν θα τις παραχωρήσουμε σε κανέναν. Θέλουμε χρόνο για διαδικασίες, μιλάμε για διάσπαρτες εκτάσεις , 2321 στρέμματα. Ο καθένας να ψηφίσει με το φιλότιμο και της συνείδησή του».

Ο Αλέκος Μουρατίδης , πρώην δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη και νυν υπάλληλος του ΟΑΕΔ συμπλήρωσε ότι το ΟΧΙ δεν αφορά μόνο στην ανεξέλεγκτη χρήση φωτοβολταϊκών πάρκων, αλλά στην προάσπισης των συμφερόντων του δήμου Κοζάνης. «Ουσιαστικά εκποιεί περιουσιακά στοιχεία ανεκτίμητης αξίας σε πολύ χαμηλή τιμή».

Ο Κώστας Περτσινίδης μίλησε για την εξασφάλιση του μέλλοντος του χωριού με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών να μην λέει τίποτα.

Ο Νόντας Στολτίδης καταδίκασε την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να συζητήσει δια περιφοράς αυτό το σημαντικό θέμα , μια πρακτική που πιθανόν να συνεχιστεί και σε άλλα θέματα. Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τους αγώνες των κατοίκων του Μαυροδεντρίου και τους εφιστά την προσοχή να μην γίνουν υποχείρια με άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Στέφανος Πράσσος μίλησε για μια τεράστια οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή. «Πάνω από 200.00 στρέμματα θα γίνουν φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Είναι ανεπίτρεπτο οι δημοτικοί σύμβουλοι να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις και να μην σέβονται το χωριό» με τις υποσχέσεις για ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας να πάνε στον αέρα .

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης χαρακτήρισε ως υπεκφυγή το δημοτικό συμβούλιο. Είναι εμφανής η απουσία επιχειρηματολογίας επί του θέματος κατά την γνώμη του. «Δεν είμαστε αναφανδόν κατά του σχεδιασμού για το πάρκο, αλλά με καλύτερο σχεδιασμό με ενεργοποίηση των τοπικών δυνάμεων για το μέγιστο τοπικό όφελος» Καταδίκασε τις κινήσεις πολίτων που δεν σεβάστηκαν το δημοτικό συμβούλιο, δεν τις υπερασπιζόμαστε, είπε χαρακτηριστικά .Για το πάρκο στα Σιδερά-Λιβερά σημείωσε ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και μάλιστα μίλησε για το 2018 στην περιοχή των Καραγιαννίων, όταν η νυν δημοτική αρχή καταψήφισε ανάλογες αποφάσεις..

Ρεπορτάζ: Φιλιώ Μπτούρη-Ιωάννα Παπαδημητρίου/prlogos.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΖΑΝΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!