Διαμαρτυρία στον Χορτιάτη για τη μεταφορά μαθητών - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
14
Αύγουστος
Back

Διαμαρτυρία στον Χορτιάτη για τη μεταφορά μαθητών

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη αντιπροσωπεία του δήμου συμμετείχε στη διαμαρτυρία, που έκανε η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής έξω από το δημοτικό σχολείο του Χορτιάτη, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, αλλά και τις ελλείψεις των δασκάλων.

Το δημοτικό σχολείο βρίσκεται μέχρι και 3 χιλιόμετρα έξω από το Χορτιάτη και λόγω των φετινών ελλείψεων οι περίπου 400 μαθητές του αναγκάζονται να περπατούν σε δρόμο απ’ όπου περνούν αυτοκίνητα και αγροτικά οχήματα, βάζοντας σε κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια. Επίσης από το σχολείο λείπουν αυτή τη στιγμή 10 δάσκαλοι διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ αν μέχρι αύριο τα κενά δεν καλυφθούν απειλείται η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου του Χορτιάτη.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτήν των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών του Χορτιάτη. Και ζητούμε επιτέλους να βρεθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, αλλά και να καλυφθούν τα κενά των δασκάλων. Γιατί με την παιδεία, που αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα, αλλά και με την ασφάλεια της νέας γενιάς δεν μπορεί κανείς να παίζει», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!