Διαμαρτυρία δημάρχου: «Μας κήρυξαν πυρόπληκτους και μας έκοψαν το νερό»

Και ενώ η Πολιτεία πήρε την απόφαση να κηρύξει τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ απέστειλε στην ΔΕΥΑ Δυμαίων πρόγραμμα διακοπών στα αντλιοστάσιά της για την Δευτέρα, διάρκειας 24 ωρών.

Αυτό καταγγέλλει διαμαρτυρόμενος έντονα ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, κάνοντας λόγο για μια «πρωτοφανή, ανήκουστη και απρεπή» εντολή από την ΔΕΗ, θυμίζοντας ότι η περιοχή του δοκιμάστηκε σκληρά από την πύρινη λαίλαπα της 11ης Σεπτεμβρίου 2017.

«Τέτοιες εντολές  ξεπερνούν τα όρια της ασέβειας έναντι των Πολιτών της Δυτικής Αχαΐας,  οι οποίοι θα υποστούν άμεσα τις συνέπειες της απόφασης αυτής, ενώ την ίδια στιγμή  εκκρεμεί η έγκριση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε ο Δήμος να μπορεί να εγγυηθεί για τις οφειλές της ΔΕΥΑ προς την ΔΕΗ και να δοθεί κοινώς αποδεκτή λύση στο θέμα…..»  τονίζει ο δήμαρχος και συνεχίζει : «…Ειλικρινά λυπάμαι γιατί έχουμε  να κάνουμε με πυρόπληκτους  ανθρώπους, ανθρώπους απελπισμένους που χάθηκε το βιος τους από τη μια στιγμή στην άλλη και όχι με αριθμούς, δεν είναι όλα πρόσθεση, διαίρεση και πολλαπλασιασμός.

Όλους αυτούς τους ανθρώπους έσπευσαν να βοηθήσουν η Πολιτεία, η Περιφέρεια, η Εκκλησία, Βουλευτές όλων των κομμάτων, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος  αλλά δυστυχώς αυτοί που «κρύβονται» πίσω από τα γυάλινα γραφεία τους δεν αντιλαμβάνονται τί γίνεται στην κοινωνία …  Η νομιμότητα που επικαλείται η Δ.Ε.Η. προκειμένου να προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στις παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων είναι αδιαμφισβήτητη. Αδιαμφισβήτητη θα είναι επίσης και η ευθύνη απέναντι στο νόμο και στους πολίτες της ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ, όσων προχωρήσουν στην εκτέλεση μιας απόφασης που θα προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους στη δημόσια υγεία και θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στους ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, όταν έχει προηγηθεί εγγράφως μια αλληλουχία ρεαλιστικών προτάσεων και  έχει παρθεί απόφαση του ανώτατου οργάνου του Δήμου – Δημοτικού Συμβούλιου – και αναμένουμε την έγκριση της από την Πολιτεία….».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΕΗ, ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ, ΔΕΥΑ ΔΥΜΑΙΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ, ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!