Διακοπές ρεύματος: Δήμος κατά ΔΕΗ για «ρατσιστικό σχόλιο που προκαλεί αποτροπιασμό»

ΔΕΗ Δήμος

Για ρατσιστικό σχόλιο κατηγορεί τη ΔΕΗ ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας.

Η καταγγελία αφορά ανακοίνωση της επιχείρησης σε απάντηση χθεσινού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή», για τις διακοπές ρεύματος

“σε πάμφτωχα, απεγνωσμένα νοικοκυριά, λίγο πριν τις γιορτές”.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος:

«Ποιο όμως είναι το εντελώς εξοργιστικό και πολλαπλώς κολάσιμο απόσπασμα του δελτίου: «Υπόθεση υποκλοπών στην Αγ. Βαρβάρα…Η οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε εντός των οικισμών Ρομά όπου διακόπηκαν…», αναφέρει ο Δήμος.

Και προσθέτει:

Κατ’ αρχάς, στην Αγία Βαρβάρα δεν υπάρχουν οικισμοί Ρομά. Οι αποκοπές ρεύματος έγιναν σε ενοίκους διαμερισμάτων των προσφυγικών πολυκατοικιών αλλά και σε άλλα μεμονωμένα σημεία, όπου κατοικούν φιλόνομοι ιθαγενείς και πρόσφυγες και παλιννοστήσαντες δημότες μας.

Κανείς δημότης μας  από όσο ξέρω δεν έχει ταμπέλα στο κούτελο που να γράφει Ρομά ή κάτι άλλο και οπωσδήποτε ο χαρακτηρισμός των θυμάτων της ΔΕΗκής αναλγησίας ως Ρομά, δεν μειώνει τη βαρύτητα της απανθρωπιάς.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αδυνατούμε και αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι η φυλετική ή εθνική καταγωγή κάποιου είναι λόγος αμφισβήτησης του δικαιώματός του για ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά αγαθά και ιδίως δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η ΔΕΗ έφθασε να χαρακτηρίζει συλλήβδην τα θύματα της διακοπής ρεύματος Ρομά για να τους αρνηθεί το δικαίωμα στη φτώχεια», καταλήγει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΔΕΗ Δήμος )

Η ΔΕΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΥΓΗ»,  ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ την 9η Δεκεμβρίου 2020 έκοψε το ρεύμα σε πάμφτωχα, απεγνωσμένα νοικοκυριά, λίγο πριν τις γιορτές,

μέσα στο καταχείμωνο, στην πρωτοφανή πανδημία και σε συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης και ανέχειας

και αντί η ΔΕΗ να  σπεύσει να επανορθώσει,

με κυνικό τρόπο και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, που αγγίζουν τα όρια του ποινικού νόμου,

προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά του ΔΕΔΔΗΕ.

Σε πρωτοσέλιδο αντικειμενικό και διαφωτιστικό άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ (φύλλο 18ης Δεκεμβρίου 2020) απαντά η ΔΕΗ με δελτίο τύπου, στο οποίο εισαγωγικά ισχυρίζεται, με τη γλυκανάλατη γαλαντομία του φιλάνθρωπου γίγαντα ότι «Μεμονωμένες περιπτώσεις, κατά τις οποίες μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με πελάτες σε πραγματική δυσπραγία εξετάζονται και επιλύονται άμεσα» και παρακάτω με το θράσος του ηθικά ηττημένου ισχυρίζεται ότι «Ωστόσο,  η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τόσο την ίδια την επιχείρηση όσο και τους συνεπείς πελάτες της, λαμβάνοντας μέτρα για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές». Ούτε όμως το ένα αληθεύει, ούτε το άλλο αντέχει σε σοβαρή αξιολόγηση  διότι τα νοικοκυριά στα οποία επέπεσε το «προστατευτικό» των συμφερόντων της ΔΕΗ μένος βρίσκονται όχι απλώς σε πραγματική οικονομική δυσπραγία αλλά σε συνθήκες ακραίας ένδειας και διακινδύνευσης της επιβίωσής τους.

Ποιο όμως είναι το εντελώς εξοργιστικό και πολλαπλώς κολάσιμο απόσπασμα του δελτίου: «Υπόθεση υποκλοπών στην Αγ. Βαρβάρα…Η οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε εντός των οικισμών Ρομά όπου διακόπηκαν…».

Κατ’ αρχάς, στην Αγία Βαρβάρα δεν υπάρχουν οικισμοί Ρομά. Οι αποκοπές ρεύματος έγιναν σε ενοίκους διαμερισμάτων των προσφυγικών πολυκατοικιών αλλά και σε άλλα μεμονωμένα σημεία, όπου κατοικούν φιλόνομοι ιθαγενείς και πρόσφυγες και παλιννοστήσαντες δημότες μας.

Κανείς δημότης μας  από όσο ξέρω δεν έχει ταμπέλα στο κούτελο που να γράφει Ρομά ή κάτι άλλο και οπωσδήποτε ο χαρακτηρισμός των θυμάτων της ΔΕΗκής αναλγησίας ως Ρομά, δεν μειώνει τη βαρύτητα της απανθρωπιάς.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αδυνατούμε και αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι η φυλετική ή εθνική καταγωγή κάποιου είναι λόγος αμφισβήτησης του δικαιώματός του για ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά αγαθά και ιδίως δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η ΔΕΗ έφθασε να χαρακτηρίζει συλλήβδην τα θύματα της διακοπής ρεύματος Ρομά για να τους αρνηθεί το δικαίωμα στη φτώχεια.

Βρείτε όμως τρόπο, χωρίς άλλα ψεύτικα λόγια και άστοχους χαρακτηρισμούς να επανασυνδέσετε το ρεύμα στους ανθρώπους που δεν πρόκειται να το πληρώσουν γιατί πραγματικά δεν έχουν για να το πληρώσουν.

Το ρεύμα όμως, ακούστε το καλά, σχετίζεται με την επιβίωσή τους.

ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Υπόθεση αποκοπών στην Αγ. Βαρβάρα

«Ο ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιεί συστηματικά και εντατικά ελέγχους για τυχόν παραβιάσεις των μετρητών σε ολόκληρη τη χώρα και σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοί του δυστυχώς έρχονται αντιμέτωποι με ακραίες συμπεριφορές από την πλευρά των παραβατών, ενώ έχουν υποστεί και βιαιοπραγίες.

Στο πλαίσιο αυτό, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ μετέβησαν στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας

του Ν. Αττικής συνοδευόμενα από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής αλλά και Εισαγγελέα.

Η οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε εντός των οικισμών Ρομά όπου διακόπηκαν έξι παραβιασμένες παροχές,

εννέα που έπρεπε να είναι κομμένες λόγω χρέους και άλλες τέσσερις λόγω χρέους,

ενώ ταυτόχρονα διαπιστώθηκαν και άλλες τέσσερις περιπτώσεις πιθανών ρευματοκλοπών,

για τις οποίες ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία».

ΔΕΗ Δήμος

ΔΕΗ Δήμος

Comments are closed.


Recent Posts

ΔΕΘ: Σκέψεις για πολιτικό restart με πακέτο μέτρων μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Φυγή προς τα μπρος με ανακοίνωση νέου πακέτου μέτρων από τη ΔΕΘ. Το σχέδιο για «φυγή προς τα μπρος», μετά…

7 λεπτά ago

ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές 14 επιδομάτων του Αυγούστου (ημερομηνία)

Στην πληρωμή 14 επιδομάτων για το μήνα Αύγουστο θα προχωρήσει ο ΟΠΕΚΑ. Οι πληρωμές θα γίνουν στα τέλη του μήνα. …

22 λεπτά ago

Πίνετε αλκοόλ στον ήλιο; Οι κίνδυνοι που απειλούν το δέρμα σας

Πως επηρεάζει το δέρμα το αλκοόλ και ο συνδυασμός του με τον ήλιο. Τι κίνδυνοι υπάρχουν. Οι πιθανές επιπτώσεις σε…

52 λεπτά ago

Καιρός: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σήμερα-Αναλυτική πρόγνωση

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία, τη…

1 ώρα ago

Πού θα διενεργούνται δωρεάν rapid test σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου

Σε 25 σημεία θα βρίσκονται για δωρεάν rapid test σε πολίτες σήμερα, Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, οι Κινητές Ομάδες Υγείας…

2 ώρες ago

Εμφανίστηκαν οι πετρες της πείνας στα ποτάμια της Γερμανίας και της Τσεχίας – Τι γίνεται μόλις φανούν

Εμφανίστηκαν οι πετρες της πείνας στα ποτάμια της Γερμανίας και της Τσεχίας, αποτέλεσμα της ξηρασίας στην Ευρώπη. Οι «Πέτρες της…

3 ώρες ago