Δια περιφοράς με ανταλλαγή…e-mails το ΔΣ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου καταγγέλλει η  παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» ενώ κατηγορεί τη διοίκηση Ευθυμίου για «αλλεργία  στον δημοκρατικό έλεγχο της αντιπολίτευσης».

Ειδικότερα:

Για άλλη μια φορά η διοίκηση Ευθυμίου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου εξαντλεί τις αντιδημοκρατικές δυνατότητες, που τις δίνουν οι νομοθετήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Καλεί για την Δευτέρα 10-8-2020 Δημοτικό Συμβούλιο “δια περιφοράς” με ανταλλαγή emails με δώδεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη. (Ούτε ένα – δυο απολύτως επείγοντα, αλλά δώδεκα θέματα!!! μεταξύ των οποίων “τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου”, “επίλυση φορολογικών διαφορών με συμβιβασμό”, “ολική αφαίρεση δένδρων”, “απ΄ ευθείας ανάθεση εκμίσθωσης μετά από άγονους διαγωνισμούς”….)

Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων είναι σαφής. Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλει να εξασφαλίζει την δημοσιότητα του Συμβουλίου, που η διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης δεν εξασφαλίζει.

Καταλαβαίνουμε την αλλεργία της Διοίκησης Ευθυμίου στον δημοκρατικό έλεγχο της αντιπολίτευσης, αλλά του συνιστούμε να δοκιμάσει το φάρμακο Δημοκρατία.

Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει η Διοίκηση Ευθυμίου στην γόνιμη αντιπαράθεση και στον ευρύ διάλογο, καλό θα είναι να μην αποφεύγει την δημοκρατική διαδικασία της συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων του δήμου με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για τους συμπολίτες μας.

Άλλωστε μόλις πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας διαβεβαίωνε ότι ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου είναι έτοιμος για απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων Δ.Σ. διαδικτυακά. Αν υπάρχει θέμα προστασίας της υγείας λόγω κορονοϊου θα μπορούσε να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη κι απευθείας δημόσια μετάδοση μέσω των ηλεκτρονικών μέσων του Δήμου.

Αλλά είπαμε. Δύσκολο άθλημα η Δημοκρατία.

ΥΓ. Καταγγέλλουμε και δεν συναινούμε στην διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

6-8-2020

Μπάμπης Μπιλίνης

Γεράσιμος Πεφάνης

Ιάσονας Λουράντος,

δημοτικοί σύμβουλοι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!