Δεύτερη ιδιωτικοποίηση σε δύο εβδομάδες από το Δ. Ιωαννίνων 

Τη δεύτερη ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας μέσα σε δύο εβδομάδες από το Δήμο Ιωαννίνων καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων.

Αναλυτικά:

Προφανώς δεν θα μπορούσε μια πανδημία να σταματήσει τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων από το να ιδιωτικοποιήσει ακόμα μια υπηρεσία. Έτσι στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, και με τον παραπλανητικό τίτλο «Αντικατάσταση – επέκταση Δημοτικού φωτισμού» αποφασίστηκε να δοθεί σε εργολάβο η υπηρεσία της συντήρησης των λαμπτήρων του οδοφωτισμού.

Τι κι αν ο Δήμος μας έχει 3 ηλεκτρολόγους και 2 χειριστές  του καλαθοφόρου μηχανήματος που δουλεύουν σε 24ωρη λειτουργία; Τι κι αν έχει εγκριθεί η αγορά νέου καλαθοφόρου και έχει διοριστεί και 4ος ηλεκτρολόγος που αναμένεται να έρθει; Προτεραιότητα είναι, ήταν και απ’ ότι φαίνεται θα παραμείνει, η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Τι κι αν τα πανάκριβα ανταποδοτικά ήταν ισοσκελισμένα στην αρχή του έτους, αλλά επιβαρύνθηκαν με 1,7εκατ. από τις οφειλές προς το ΦΟΣΔΑ; Τώρα θα επιβαρυνθούν εκ νέου με την εκχώρηση σε ιδιώτες ακόμα μιας υπηρεσίας.

Αποκαλυπτικό της εμμονής για εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών, είναι το γεγονός ότι αντί να έρθει προς συζήτηση η έγκριση προσλήψεων για να καθαριστούν οι πεζόδρομοι του κέντρου, οι κοινόχρηστοι χώροι και οι δρόμοι εν μέσω πανδημίας, η δημοτική αρχή ιεράρχησε να κάνει τηλεδιάσκεψη για να φέρει την ιδιωτικοποίηση της συντήρησης του οδοφωτισμού!

Αποδεικνύεται ότι οι ανταποδοτικές υπηρεσίες θα αποτελούν πάντα το «φιλέτο» για τους εργολάβους, καθώς έχουν σταθερή πελατεία, τους μεροκαματιάρηδες και τους ανέργους που βλέπουν το λογαριασμό της ΔΕΗ (φορτωμένο με τα ανταποδοτικά τέλη) και τρέμουν !

Εμείς, οι εργαζόμενοι του Δήμου, επειδή απλός λαός είμαστε, θα παραμείνουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού. Να ενημερώνουμε και να οργανώνουμε τον αγώνα μας. Γι αυτό άλλωστε και η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να μας εχθρεύεται και σε απόλυτη στοίχιση με την κυβέρνηση της ΝΔ να δηλώνει δημόσια ότι όταν μια υπηρεσία γίνεται από το Δήμο, τότε οι πολίτες είναι όμηροι των συνδικαλιστών και του κάθε σωματείου.

Καλούμε σε ετοιμότητα. Η Δημοτική Αρχή με αφορμή την πανδημία, αξιοποιεί κάθε αντιδραστικό νομοθέτημα που δημιουργεί η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Στόχος τους είναι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο και να χτυπήσουν αυτό που θεωρούν πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή τους εργαζόμενους και την οργάνωσή τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!