δευαη-για-πρώτη-φορά-αποζημίωση-καταν-654245
ΔΗΜΟΙ | 30.12.2022 | 09:33

ΔΕΥΑΗ: Για πρώτη φορά αποζημίωση καταναλωτών για διακοπές νερού

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΔΕΥΑΗ προχωρά στη μαζική αποζημίωση καταναλωτών οι οποίοι βρέθηκαν για ένα 10ήμερο τον Οκτώβριο χωρίς νερό.

Όπως αναφέρει ο “Αγώνας της Κρήτης”, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης, αποφάσισε να προχωρήσει σε έκπτωση 20% τους καταναλωτές νερού 13.000 υδρόμετρων, στο Μασταμπά το Ατσαλένιο και την ευρύτερη περιοχή της Θερίσσου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέες αποζημιώσεις στο μέλλον, εφόσον προκύψουν αντίστοιχα προβλήματα.

Η εικόνα που εμφάνισε η πόλη από την πολυήμερη διακοπή της υδροδότησης, προκάλεσε έντονες πολιτικές πιέσεις που φαίνεται ότι εξώθησαν τη δημοτική Αρχή να πάρει την απόφαση της μαζικής αποζημίωσης των καταναλωτών, γεγονός που θεμελιώνει μια νέα πραγματικότητα και προοπτική για τα μελλοντικά ζητήματα που ενδέχεται να ανακύψουν.

Συγκεκριμένα η έκπτωση που αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, θα καλύψει τον εξαμηνιαίο λογαριασμό των καταναλωτών που υδροδοτούνται από τον κεντρικό αγωγό της πλατείας Σινάνη, ο οποίος μέσα στον Οκτώβρη υπέστη σοβαρή ζημιά με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να βρεθούν σχεδόν για δέκα μέρες χωρίς σταγόνα νερό.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, και τη σφοδρή αγανάκτηση των πολιτών που αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να προμηθευτούν νερό από ιδιώτες.

Το όλο θέμα σήμανε συναγερμό ενδουπηρεσιακά στη ΔΕΥΑΗ, που προχώρησε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να αποδοθούν ευθύνες για τη μεγάλη χρονοτριβή που καταγράφηκε στη διαχείριση του προβλήματος.

γιώργος βουρεξάκης
(Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης)

Με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης τονίζει ότι δόθηκε πολιτική κατεύθυνση από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Β.Λαμπρινό, για την αποζημίωση των καταναλωτών την οποία ζήτησε και εισηγήθηκε ο ίδιος στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έδωσε το πράσινο φως για την έγκριση της αποζημίωσης. Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΥΑΗ προχωρά στη μαζική αποζημίωση χιλιάδων καταναλωτών νερού σαν ένδειξη έμπρακτης υποστήριξης και βαθύτερης κατανόησης στη δοκιμασία που έζησαν.