ΔΕΥΑ Βόλβης: 21,5 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντική αναβάθμιση Στρυμονικού κόλπου - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

ΔΕΥΑ Βόλβης: 21,5 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντική αναβάθμιση Στρυμονικού κόλπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο Δήμο Βόλβης η διαδικασία κατασκευής δικτύων αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων σε Σταυρό και Βρασνά, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης στα μέσα του περασμένου μήνα, για την εκπόνηση της «Μελέτης Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης, Αντλιοστασίων, Καταθλιπτικών αγωγών και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του Δήμου Βόλβης». Σύμφωνα με το δήμαρχο Δημήτρη Γαλαμάτη, «η υπογραφή αυτή είναι ο “θεμέλιος λίθος” ενός έργου πνοής για την ευρύτερη περιοχή του Στρυμονικού κόλπου, που αποτελούσε για πολλά χρόνια το “όνειρο” όλων των κατοίκων της».

Τα οφέλη; Σύμφωνα με το δήμαρχο, «πολλαπλά και αυταπόδεικτα, καθώς η ολοκλήρωση του έργου στα αμέσως επόμενα χρόνια πρόκειται να συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, με άμεση συνέπεια την συνολική βελτίωση της εικόνας της ως τουριστικού προορισμού. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη η ιδιαίτερη δυσχερής οικονομική συγκυρία. Αποτελεί ίσως την προτεραιότητα της διοίκησης του Δήμου Βόλβης, η άμεση υλοποίηση αυτού του κομβικού έργου».

Η παραπάνω μελέτη αποτελεί το πρώτο Υποέργο του Έργου (Πράξης), που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 2007-2013. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ξεπερνάει τα 21,5 εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται κυρίως από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το έργο περιλαμβάνει επιπλέον και τα παρακάτω δύο Υποέργα:

Υποέργο 2: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΣΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ», για την κατασκευή:

  • εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στα Βρασνά, συνολικού μήκους 22,3 χλμ., δύο αντλιοστασίων στο εσωτερικό δίκτυο και ενός τελικού αντλιοστασίου για τη μεταφορά των λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων με καταθλιπτικούς αγωγούς μεταφοράς μήκους 1,8 χλμ., και

  • εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στο Σταυρό, συνολικού μήκους 21,9 χλμ., δύο αντλιοστασίων στο εσωτερικό δίκτυο και ενός τελικού αντλιοστασίου για τη μεταφορά των λυμάτων στην κοινή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων με καταθλιπτικούς αγωγούς μεταφοράς μήκους 2,7 χλμ.

Υποέργο 3: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΒΡΑΣΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ», για την κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, δυναμικότητας 18.000 ισοδύναμων κατοίκων, για την εξυπηρέτηση και των 2 οικισμών.

Το έργο υλοποιείται με Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑ Βόλβης, που αποτελεί τον Κύριο του Έργου, και της ΑΝΕΘ, η οποία αποτελεί τον φορέα υλοποίησης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!