ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Βουλιάζει στα χρέη, αλλά προχωρά σε απευθείας αναθέσεις

Παρά τις τρεις απευθείας αναθέσεις από την ΔΕΥΑΝ που δεν εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εκκρεμεί ακόμη η πληρωμή τους, η Δημοτική Επιχείρηση προχώρησε σε μία ακόμη απευθείας ανάθεση για «Υπηρεσίες Συμβούλου σε ανάδοχο για την υποβοήθηση της ΔΕΥΑΝ στη λειτουργική και διοικητικο-οικονομική αναδιοργάνωση», ύψους 24.676 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Μάνο Περράκη του «πρεφαδόρου Ναυπλίου», το 2016 η ΔΕΥΑΝ προχώρησε στην απευθείας ανάθεση στον ίδιο πρόσωπο δύο έργων 24.552 Ευρώ και 4.960 Ευρώ, ενώ πριν από λίγες ημέρες ανατίθεται στο ίδιο πρόσωπο η «υποβοήθηση της ΔΕΥΑΝ στη λειτουργική και διοικητικο-οικονομική αναδιοργάνωση» με 24.676 Ευρώ.

Και όλα αυτά, την εποχή που τα οικονομικά της επιχείρησης βρίσκονται σε άθλια -κατά πολλούς- κατάσταση.

Τι δήλωναν τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος, ο διευθυντής, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΥΑΝ, αλλά και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης:

Λυκομήτρος, Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ: «Το προσωπικό της υπηρεσίας είναι ελάχιστο για να μπορεί να παρακολουθεί τις καθημερινές σχεδόν αλλαγές ή τροποποιήσεις Νόμων και διατάξεων. Με τον κ. Ξένο, ο οποίος έχει ασχοληθεί και με άλλες Δ.Ε.Υ.Α., συνεργαζόμαστε και οι υπηρεσίες που μας έχει προσφέρει έως σήμερα είναι ουσιώδεις και αποτελεσματικές. Ενημερώνει δε, ότι αρκετές είναι οι φορές που μας έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του, αφιλοκερδώς».
Λόγω λοιπόν της έλλειψης προσωπικού τόσο στη Τ.Υ. όσο και στο λογιστήριο, προτείνεται η απ’ ευθείας ανάθεση των ανωτέρω υπηρεσιών στο κ. Ξένος και προς αποφυγή μικρότερων αναθέσεων στο ίδιο πρόσωπο.

Μαστορίκος, Διευθυντής ΔΕΥΑΝ: «Η υπηρεσία έχει μεγάλη ανάγκη τον Εξωτερικό Συνεργάτη διότι σχεδόν καθημερινά τροποποιούνται Νόμοι, γίνονται τροποποιήσεις στη λειτουργία των Δ.Ε.Υ.Α. και η μέχρι σήμερα συνεργασία με τον κ. Ξένο είναι αποτελεσματική και ουσιώδης».

Μπαλαμπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΥΑΝ: «Είναι απαραίτητη η παροχή υπηρεσιών από τον κ. Ξένο διότι όσο φιλότιμη και να είναι η προσπάθεια των εργαζομένων της υπηρεσίας, δεν είναι επαρκής Από την εμπειρία του θεωρεί απαραίτητη την υποστήριξη Εξωτερικού Συμβούλου και συγκεκριμένα του κ. Ξένου, διότι προσωπικά από την συνεργασία μαζί του, τον θεωρεί έμπειρο και γνώστη της λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α.».

Γραμματικόπουλος, εκπρόσωπος Αντιπολίτευσης: «Η επαναλαμβανόμενη στο ίδιο γραφείο απ’ ευθείας ανάθεση είναι προκλητική και ύποπτη, λόγω του ότι στο ίδιο γραφείο είχε γίνει απ’ ευθείας ανάθεση ποσού 20.000,00€ και το έτος 2015 με απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. την οποία είχα και τότε καταψηφίσει και η οποία τελικά δεν εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο Ν. Αργολίδας αφού κρίθηκε παράνομη ενώ εκκρεμεί και δικαστικά.
Στο μεταξύ έχουν δοθεί και άλλες απ’ ευθείας αναθέσεις στο ίδιο γραφείο για άλλες υπηρεσίες μικρότερου προϋπολογισμού.
Με αυτά τα δεδομένα, η σημερινή απ’ ευθείας ανάθεση στο ίδιο και πάλι γραφείο και πάλι για υπηρεσίες που εμπίπτουν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του προσωπικού της ΔΕΥΑΝ, είναι σκανδαλώδης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΡΕΗ, ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!