ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Μειώσεις κατά 30% στα τιμολόγια ύδρευσης

Σε μείωση στα τιμολόγια ύδρευσης, της τάξης του 30%, προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ ) Ναυπλίου, ύστερα από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Αφορμή στάθηκε η ζημιά που υπέστησαν οι καταναλωτές της δημοτικής ενότητας Νέας Τίρυνθας, οι οποίοι έλαβαν αυξημένους λογαριασμούς νερού λόγω καθυστερημένης μέτρησης ενδείξεων κατανάλωσης, με αποτέλεσμα την έκδοση αυξημένων τιμολογίων ύδρευσης.

Παράλληλα, η ΔΕΥΑ Ναυπλίου τροποποίησε προηγούμενη απόφασή της, προς όφελος των καταναλωτών των δημοτικών ενοτήτων που υδρεύονται με νερό από το Ναύπλιο, προχωρώντας σε αύξηση κατά 50% των κυβικών κατανάλωσης ανά νοικοκυριό, που χρεώνονται με το χαμηλότερο τιμολόγιο. Για παράδειγμα, με τη συγκεκριμένη απόφαση, το νερό στη Νέα Τίρυνθα από 1 ως 60 κυβικά κατανάλωσης θα χρεώνεται με 0,34 ευρώ ανά κυβικό, αντί της προηγούμενης κλίμακας -σύμφωνα με την οποία με 0,34 ευρώ χρεωνόταν η κατανάλωση έως 30 κυβικά.

Σε περιοχές που δεν υδρεύονται με νερό από το Ναύπλιο, όπως η δημοτική ενότητα Μιδέας, θα χρεώνονται πλέον από 1 ως 150 κυβικά κατανάλωσης με 0,25 ευρώ ανά κυβικό, αντί της κλίμακας 1 ως 100 κυβικά που ίσχυε.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε πως με την απόφαση αυτή «η διοίκηση της ΔΕΥΑ Ναυπλίου στέλνει το μήνυμα ότι δεν είναι μοιραία η διαρκής επιβάρυνση των πολιτών και ότι η Επιχείρηση μπορεί και πρέπει να λειτουργεί υπέρ του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος έστω και με λιγότερα έσοδα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΔΕΥΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!