ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου: Έργα θωράκισης του Παγασητικού 42,5 εκατ. ευρώ - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
25
Μάρτιος
Back

ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου: Έργα θωράκισης του Παγασητικού 42,5 εκατ. ευρώ

Έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, συνολικού προϋπολογισμού 42.486.250,24 εκατ. ευρώ, με τα οποία επιτυγχάνεται η θωράκιση του Παγασητικού κόλπου από τη διάθεση αστικών λυμάτων, έχει εξασφαλίσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος του  δ.σ. ης ΔΕΥΑΜΒ Πάνος Σκοτινιώτης στην aftodioikisi.gr, «τα έργα αυτά συνιστούν κορυφαία περιβαλλοντική παρέμβαση χωρίς ιστορικό προηγούμενο, που θα λύσει πιεστικά προβλήματα των κατοίκων των Δημοτικών Ενοτήτων του νέου Δήμου Βόλου και θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο τον ευαίσθητο κόλπο του Παγασητικού».

Αναλυτικά τα τρία έργα αφορούν:

  • Το πρώτο την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές Ιωλκού και Αγ. Στεφάνου του Δήμου Βόλου, την σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου του Σέσκλου με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων καθώς και την μελέτη – επέκταση των ως άνω Εγκαταστάσεων για την υποδοχή των λυμάτων Αγριάς, Νέας Αγχιάλου και Δήμου Ρήγα Φεραίου.

  • Το δεύτερο την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης Αγριάς και Άνω – Κάτω Λεχωνίων και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων του παραλιακού μετώπου από Λεχώνια έως τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων.

  • Το τρίτο την μελέτη και την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, καθώς επίσης την κατασκευή αγωγών μεταφοράς των λυμάτων από τη Νέα Αγχίαλο ως τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων, τεσσάρων αντλιοστασίων επί της οδού Βόλου – Αθηνών και καταθλιπτικού αγωγού.

Ήδη η ΔΕΥΑΜΒ, εγκαίρως και σύμφωνα με τα οριζόμενα στα Σύμφωνα Αποδοχής Όρων που συνοδεύουν τις αποφάσεις ένταξης των έργων στα χρηματοδοτικά προγράμματα, έχει υποβάλει για το σύνολο των δράσεων τα τεύχη δημοπράτησης του συνόλου των υποέργων. Η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται σε καθημερινή επαφή και επικοινωνία με την Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ, για μικροτροποποιήσεις στα τεύχη δημοπράτησης και αναμένονται σύντομα οι άδειες δημοπράτησης των έργων, η κατασκευή των οποίων πέραν της καθοριστικής συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος θα συνεισφέρουν αποφασιστικά στην δημιουργία θέσεων εργασίας, τόσο προσωρινών κατά την φάση εκτέλεσης, όσο και μόνιμων κατά την λειτουργία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!