ΔΕΥΑ Ηρακλείου: €1,6 εκατ. για σύγχρονο αποχευτετικό δίκτυο στο δήμο

Στη δημιουργία σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου και μονάδας βιολογικής επεξεργασίας των λυμάτων στις τοπικές κοινότητες Αυγενικής , Βενεράτου ,Κερασιών προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΥΑΗ.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή πρόκειται για έργο υποδομής που θα αναβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ηρακλείου και θα συνεισφέρει στην προστασία τόσο της δημόσιας υγείας όσο και του περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.600.000  ευρώ με  χρόνο εκτέλεσης 12 μήνες και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α), Δημόσιες Επενδύσεις και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΗ, στα πλαίσια του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

«Οι Βιολογικοί Καθαρισμοί, τα  σύγχρονα Δίκτυα  Αποχέτευσης, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, προστατεύουν το περιβάλλον, καταργούν τα απαρχαιωμένα συστήματα και αποτελούν μια αναγκαία υποδομή για κάθε μορφή ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Κουράκης.

Συμπλήρωσε, δε, ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί πόρους αξιοποιώντας  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα σε όλο το Δήμο Ηρακλείου.

Παράλληλα ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΗ έχει εκτελέσει μέχρι σήμερα σημαντικά έργα Αποχέτευσης με την κατασκευή νέων  συστημάτων που περιλαμβάνουν Βιολογικό Καθαρισμό Λυμάτων και αντιπλημμυρική θωράκιση ενώ έχει  δρομολογήσει άμεσα και άλλα έργα.

Η δημιουργία της  νέας Μονάδας Επεξεργασίας των Αστικών λυμάτων των οικισμών Αυγενικής, Βενεράτου και Κερασιών  όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Στειακάκης θα κατασκευαστεί σε γήπεδο που ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου ενώ λόγω της μορφολογίας της περιοχής τα λύματα των οικισμών θα συγκεντρώνονται αρχικά μέσω του υφιστάμενου αποχετευτικού δικτύου  σε 2 επιμέρους σηπτικές δεξαμενές και στη συνέχεια θα μεταφέρονται από το νέο Κεντρικό Αγωγό Αποχέτευσης στη Μονάδα Επεξεργασίας.

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει :

Κεντρικούς αποχετευτικούς αγωγούς μήκους 4.500 μέτρων που θα μεταφέρουν τα λύματα και θα ακολουθούν την χάραξη της επαρχιακής, κοινοτικής και αγροτικής οδού, κατά περίπτωση.

Πρωτοβάθμια επεξεργασία

Πρωτοβάθμια επεξεργασία με τη χρήση σηπτικής δεξαμενής

Σύστημα Απόσμησης (έλεγχος των οσμών από τα λύματα)

Δευτεροβάθμια επεξεργασία

Σύστημα για την τροφοδοσία δεξαμενής και αντλητικού συγκροτήματος

Βιολογικό φίλτρο

Τεχνητό υγροβιότοπο επιφανειακής ροής, που εξασφαλίζει τη δυνατότητα αποθήκευσης  των επεξεργασμένων λυμάτων για την άρδευση καλλιεργειών

Μονάδα απολύμανσης της εκροής με χλωρίωση

Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος( γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος)

Έργα υποδομής (διαμόρφωση χώρου, περίφραξη, ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός) αναγκαία για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΔΕΥΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!