Δέσμευση οπωροκηπευτικών στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη , εντόπισαν και δέσμευσαν 530 πλαστικές κλούβες με οπωροκηπευτικά συνολικού βάρους 6518 κιλών.

Πιο αναλυτικά ,στις 13-11-2013 οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 75 πλαστικές κλούβες με πορτοκάλια βάρους 1030 κιλών ,85 κλούβες με μανταρίνια βάρους 680 κιλών ,224 κλούβες με κολοκυθάκια βάρους 3056 κιλών και 146 κλούβες με φασολάκια βάρους 1752 κιλών ,λόγω παντελούς έλλειψης σήμανσης επί της συσκευασίας. Μετά τα παραπάνω, οι ελεγκτές προχώρησαν στη δέσμευση όλων των προαναφερομένων ποσοτήτων οπωροκηπευτικών, μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως η προέλευσή τους και να επισημανθούν κατάλληλα. Τα δεσμευθέντα τρόφιμα φυλάσσονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη μέχρι την οριστική λήψη της απόφασης για την τύχη τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις απαιτήσεις της νομοθεσίας , τα ανωτέρω προϊόντα χαρακτηρίζονται ως μη ασφαλή, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και κατάσχονται.

Μετά τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης δέσμευσης , η συγκεκριμένη επιχείρηση παραπέμπεται στην πρωτοβάθμια επιτροπή κυρώσεων , προκειμένου να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ, ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!