Δεντροφύτευση στον ΧΑΔΑ Σχιστού την προσεχή Κυριακή από τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) στo πλαίσιο της αισθητικής αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού, της αναβάθμισης της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και της ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος, διοργανώνει δενδροφύτευση στο Όρος Αιγάλεω. Σημείο συνάντησης δίπλα στην είσοδο των εγκαταστάσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ (Λεωφόρος Σχιστού πίσω από το ΒΙΠΑ) την Κυριακή 06.03.2016 και ώρα 10.00 π.μ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενεργοποιηθούν οι πολίτες ώστε να γίνουν εθελοντές και συμμέτοχοι στον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην περιοχή μας.

Επικίνδυνος ο ΧΑΔΑ Σχιστού

Ο ΧΑΔΑ Σχιστού (ραδιενεργών αποβλήτων) αποτελεί προϊόν ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την ανοχή των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, συνιστώντας σοβαρή εστία περιβαλλοντικής υποβάθμισης και απειλής για τη δημόσια υγεία. Ο χαρακτηρισμός επικίνδυνος αφορά στην ανεξέλεγκτη απόρριψη ποσοτήτων 10.000.000 τόνων ραδιενεργού φωσφογύψου στο διάστημα 1979 έως 1999. Οι ποσότητες του φωσφογύψου που είχαν εναποτεθεί στο ΧΑΔΑ, προέρχονται από το εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, που είχε μισθώσει το χώρο από το Ταμείο Εθνικού Στόλου το 1979, για την εναπόθεση των αποβλήτων του χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από καμία κρατική υπηρεσία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ, ΧΑΔΑ ΣΧΙΣΤΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!