Δεν θέλουμε άλλους πρόσφυγες, λένε οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
30
Ιούνιος
Back

Δεν θέλουμε άλλους πρόσφυγες, λένε οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας

Να σταματήσει η είσοδος και εγκατάσταση προσφυγικών πληθυσμών στην Κεντρική Μακεδονία, στην οποία όπως αναφέρει, έχει ήδη συσσωρευθεί περισσότερο από το 60% των προσφύγων, ζητά με ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, υπουργούς της κυβέρνησης , βουλευτές και τον περιφερειάρχη της περιοχής, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Παράλληλα ζητά συνάντηση με τον Α. Τσίπρα αλλά και ενημέρωση της τοπική αυτοδιοίκησης για τον υπάρχοντα σχεδιασμό διαχείρισης των προσφυγικών ροών, να υπάρξει δίκαιη, ισόρροπη και γεωγραφικά ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την έκταση της χώρας, με την αυτονόητη εξαίρεση των ευαίσθητων περιοχών, όπως σημειώνει αλλά και να σταματήσει άμεσα η συλλήβδην μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη μόνον σε ορισμένους μόνον Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης (όπως Δέλτα. Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά) και να διενεργηθεί η εκκένωσή της αναλογικά σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, επισημαίνει την ανάγκη να λειτουργήσει έστω και ένας χώρος στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!