«Δεν πληρωνόμαστε. Δεν μπορούμε…»

Επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, απέστειλαν χθες οι αντιδήμαρχοι, Ηρακλειάς, Σχοινούσας και Κουφονησίων, Στέλιος Ζούλης, Ηλία Μάνης και Κατερίνα Συμιγδαλά, επισημαίνοντας, ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην άσκηση των καθηκόντων τους από τη μεγάλη καθυστέρηση της αντιμισθίας τους από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Οι τρεις αντιδήμαρχοι, Ηρακλειάς, Σχοινούσας και Κουφονησίων, αναφέρονται στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί από την αρχή της θητείας τους με την πληρωμή της αντιμισθίας τους, τα έξοδα στα οποία προβαίνουν προκειμένου να ασκούν τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους και δηλώνουν ότι οι καθυστερήσεις πληρωμής, τους  έχουν οδηγήσει στο να μη μπορούν  να ασκήσουν με αποτελεσματικό τρόπο τα καθήκοντά τους, παρά τη διάθεση προσφοράς προς τα νησιά τους. Επίσης δηλώνουν αδυναμία μετάβασής τους στη Νάξο για τη συμμετοχή τους στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου.

 

Στην επιστολή τους αναφέρουν και τα εξής:

 «Να επισημάνουμε ακόμα το γεγονός ότι η εύρεση εργασίας στα μικρά νησιά είναι εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη, ενώ και οι συνεχείς και αναγκαστικές  μετακινήσεις μας δεν  μας επιτρέπουν να εργαστούμε .

Ο Αντιδήμαρχος Σχοινούσας όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος εργάζονταν στη Σύρο. Λόγω συχνών μετακινήσεων στη Νάξο για τα δημοτικά συμβούλια και λόγω πολυήμερων αποκλεισμών του (από κακοκαιρία, βλάβες πλοίων, κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση), απώλεσε την εργασία του .

Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλειάς που είναι συνταξιούχος διάλεξε να παίρνει την αντιμισθία σαν αντιδήμαρχος και όχι τη σύνταξη.

Η αντιδήμαρχος Κουφονησίων έχει τουριστική επιχείρηση και δουλεύει μερικούς μήνες το χρόνο.

Όλα τα παραπάνω μας έχουν οδηγήσει στο να μη μπορούμε  να ασκήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τα καθήκοντά μας, παρά τη διάθεση προσφοράς προς τα νησιά μας. Επίσης δηλώνουμε αδυναμία μετάβασής μας στη Νάξο για τη συμμετοχή μας στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ


Αφήστε μια απάντηση