Δεν καταργείται ο Καρναβαλικός Οργανισμός Πάτρας

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα καταργηθεί ο Καρναβαλικός οργανισμός Πάτρας, έδωσε στον δήμαρχο  Πάτρας Γιάννη Δημαρά, ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών κ. Ιωαννίδης.

Ο κ. Δημαράς επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα Υπουργείο Εσωτερικών και είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωαννίδη, με τον οποίο συζήτησε το θέμα που προέκυψε μετά τις πληροφορίες για κατάργηση του Καρναβαλικού Οργανισμού και της ΑΔΕΠ.

Ο κ. Ιωαννίδης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης του Καρναβαλικού Οργανισμού της Πάτρας, ούτε και της ΑΔΕΠ, ουδέποτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο στο Υπουργείο και χαρακτήρισε ανυπάστατες και ψευδείς τις όποιες φήμες περί αυτού.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαίωσε επίσης τον κ. Δήμαρχο ότι εάν ποτέ στο μέλλον τεθεί θέμα κατάργησης κάποιων Νομικών Προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτό θα προκύψει από αξιολόγηση όλων των δομών των ΟΤΑ της χώρας.

Ο κ. Δήμαρχος από την πλευρά του, κατέστησε σαφές ότι ο Καρναβαλικός Οργανισμός παράγει πολλαπλάσιο κεφάλαιο για την πολή της Πάτρας, με πολύ μικρή επιχορήγηση από το Δήμο, ενώ για την ΑΔΕΠ υπογράμμισε ότι είναι ανώνυμη εταιρεία, ότι δεν χρηματοδοτείται από Δήμο, ότι αυτό το διάστημα «τρέχει» προγράμματα ευρωπαϊκά ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και ότι με την πολύτιμη βοήθειά της όχι μόνο δεν ζημιωνει, αλλά βοηθά το Δήμο στην εξεύρεση προγραμμάτων, τα οποία τον φέρνουν κοντά στη χρήση κι εκμετάλλευση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση