«Δεν αποκλείω να υπάρχει κύκλωμα στο ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δρα κύκλωμα σχετικά με τις ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων στο ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων αφήνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αθηναίων, Β. Πολυμερόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Star είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν κάποιος εργαζόμενος είναι πολλά χρόνια σε μια υπηρεσία μπορεί να δημιουργηθεί κύκλωμα, μπορούν να δημιουργηθούν αδιαφανείς σχέσεις, μπορεί να κουραστεί… Δεν το αποκλείω και για τον δήμο Αθηναίων».

Αναφορικά με τις ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων, που παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση στον δήμο Αθηναίων είπε: «όσον αφορά το τυπικό μέρος της διαδικασίας νομίζω ότι έχουν τηρηθεί όλες οι προϋποθέσεις που βάζει ο νόμος. Είναι πολύ εύκολο να γίνει η εγγραφή κάποιας γέννησης. Χρειάζονται μόνο δύο μάρτυρες. Αυτή είναι η όλη νομοθεσία που μπάζει από παντού».

Στην συνέχεια παραδέχτηκε ότι είναι στην ευχέρεια του κάθε υπαλλήλου να ζητήσει δικαστική απόφαση (κάτι που αναφέρεται στην νομοθεσία) και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι ακολουθούν τον «τυφλοσούρτι», όπως λέγεται.

Ο κ. Πολυμερόπουλος αποκάλυψε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει έρευνα για να επιδοθούν ευθύνες, ενώ ο ίδιος προσωπικά είχε ζητήσει προ καιρού από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ.Καμίνη να αλλάξουν οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των τμημάτων, που βρίσκονται στα ίδια πόστα για χρόνια.

«Αυτό το ζήτησα από τον κ. Καμίνη, επειδή όταν κάποιος εργαζόμενος είναι πολλά χρόνια σε μια υπηρεσία μπορεί να δημιουργηθεί κύκλωμα, μπορούν να δημιουργηθούν αδιαφανείς σχέσεις, μπορεί να κουραστεί… Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε τον ίδιο τον εργαζόμενο», υπογράμμισε.

«Δεν έχω αποκλείσει να υπάρχει κύκλωμα, αλλά δεν το επιβεβαιώνω», είπε και τόνισε ότι περιμένει και ο ίδιος τα αποτελέσματα της εισαγγελικής παρέμβασης ελπίζοντας ότι οι υπάλληλοι δεν θα είναι διαβλητοί.

Πηγή: www.star.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΡΟΜΑ, ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!