Δεκτό έγινε το αίτημα του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
Back

Δεκτό έγινε το αίτημα του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Τις ημέρες 24 & 25 Οκτωβρίου 2014, η περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη βίωσε πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρότατες ζημίες σε οδικά δίκτυα και υποδομές αλλά και ιδιωτικές περιουσίες σχεδόν σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων ο μηχανισμός του Δήμου τέθηκε σε λειτουργία προσπαθώντας στο πλαίσιο του δυνατού να περιορίσει και να αντιμετωπίσει τη δυσμενή αυτή κατάσταση.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση, τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και έπειτα από μια συντονισμένη προσπάθεια εστάλησαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου: «Σήμερα, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου με απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έκανε δεκτό το αίτημα αυτό του Δήμου, γεγονός που σημαίνει ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία, αποζημίωσης και αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών και των περιουσιών των δημοτών. Εντός των ημερών με νέα ανακοίνωση θα κληθούν οι δημότες να δηλώσουν τις ζημίες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις προκειμένου μεικτό κλιμάκιο του Δήμου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να καταγράψει τις ζημίες και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες αποζημίωσης και αποκατάστασης.

Η νέα Δημοτική Αρχή πιστή στις αρχές και το ρόλο της, αποδεικνύει έμπρακτα την ετοιμότητα της στην αντιμετώπιση κρίσεων θέτοντας το Δήμο δίπλα στον πολίτη εκεί που πραγματικά τον χρειάζεται».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!