Δείτε πώς πήγαν να εξαπατήσουν υπάλληλο στο Δημοτολόγιο του Δήμου Λαρισαίων

Ένας Πακιστανός και δύο Έλληνες επιχείρησαν να βεβαιωθεί σε δημόσιο έγγραφο η αναγνώριση ανηλίκου εκτός γάμου, από τον Πακιστανό, προκειμένου να νομιμοποιηθεί η παραμονή του στην Ελλάδα, με την προσκόμιση συμβολαιογραφικής πράξης αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου στο Δήμο Λαρισαίων.

Και οι τρεις συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος Πακιστανός με έναν 59χρονο και μια 19χρονη, προσήλθαν στο Δημοτολόγιο και αποπειράθηκαν να προχωρήσουν σε υφυπαργή ψευδούς βεβαίωσης από τον υπάλληλο, αλλά έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος αλλοδαπός θα κατέβαλε, μετά το πέρας της διαδικασίας, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ στον 59χρονο, στη 19χρονη, αλλά και σε 22χρονο συνεργό τους, που είναι και βιολογικός πατέρας τού υπό αναγνώριση παιδιού.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων αλλά και σε βάρος τεσσάρων ακόμη ατόμων, από τους οποίους δύο 67χρονες, μια 51χρονη και ένας 22χρονος, η οποία περιλαμβάνει τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών. Για την παράνομη σύνταξη της ψευδούς συμβολαιογραφικής πράξης αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 67χρονης συμβολαιογράφου και των εμφανιζόμενων ως μαρτύρων, ηλικίας 67 και 51 ετών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ


Αφήστε μια απάντηση