δείτε-live-τη-συνέντευξη-τύπου-της-εδευα-192776
ΔΗΜΟΙ | 01.12.2022 | 12:45

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου της ΕΔΕΥΑ

Συνέντευξη Τύπου για πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ‘Ενωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης και ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων θα αναφερθούν στα σοβαρά προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. που θα συζητηθούν στη αυριανή Γενική Συνέλευση και κυρίως στο ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. που λόγω της ενεργειακής κρίσης έχει υπερδιπλασιασθεί, δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο και απειλεί τη βιωσιμότητα των Δ.Ε.Υ.Α. οι οποίες είναι επιχειρήσεις ενεργειακής έντασης, αφού οι εγκαταστάσεις που λειτουργούν, γεωτρήσεις, αντλιοστάσια, διυλιστήρια, βιολογικοί και αφαλατώσεις, είναι ενεργοβόρες. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα αναφερθούν στις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για να καταστεί βιώσιμο το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. μέχρις ότου οι Δ.Ε.Υ.Α. αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. έχει προσκληθεί η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκπρόσωποι των κομμάτων, οι Πρόεδροι της ΔΕΗ και της ΡΑΕ, και η πολιτική ηγεσία της Ε.ΥΔ.Α.Π. και της Ε.Υ.Α.Θ.

Δείτε live: