ΔΑΣ Θεσ/κης: Έκοψαν ρεύμα σε άνεργο με παιδί ΑμεΑ, διότι δεν πληρώνει ο Καπόν - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

ΔΑΣ Θεσ/κης: Έκοψαν ρεύμα σε άνεργο με παιδί ΑμεΑ, διότι δεν πληρώνει ο Καπόν

Χωρίς ρεύμα έμεινε εργαζόμενος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει έναν 11χρονο γιο ΑμεΑ που χρήζει αυξημένης φροντίδας (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κτλ.), καθώς και σύζυγο και μεγαλύτερο γιο άνεργο.

Σύμφωνα με καταγγελία της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας-ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, ο εργαζόμενος ζήτησε με αίτησή του στο δήμο να πληρωθεί άμεσα τα δεδουλευμένα που του οφείλονται (νυχτερινά και εξαιρέσιμα από τον Νοέμβριο του 2011 ως τον Ιούνιο του 2012), αλλά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν δεν του έχει απαντήσει ακόμη, τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει πάρει ακόμη και το προνοιακό επίδομα για το παιδί του. Συνολικά του οφείλονται 800 ευρώ από το δήμο, 1.000 ευρώ από το επίδομα που παίρνει από το ΤΥΔΚΥ για τις θεραπείες του παιδικού και φυσικά το προνοιακό επίδομα που μόλις προχθές δόθηκε.

Όπως επισημαίνει η ΔΑΣ Θεσσαλονίκης, σε παρέμβαση που έκαναν τα μέλη της παράταξης στη διοίκηση, «η απάντηση ήταν ότι ο συνάδελφος θα πληρωθεί όταν πληρωθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι (το πότε δεν είπαν!!!). Φαίνεται ότι ο συνάδελφος έκανε λάθος: αντί να ζητήσει οικονομική ενίσχυση για να το παίξουν “φιλανθρωποι” οι διοικούντες, να ζητήσει με αξιοπρέπεια να πληρωθεί τα δεδουλευμένα που του χρωστάνε».

«Καταγγέλλουμε την ανάλγητη και αντεργατική στάση της διοίκησης του δήμου», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, απαιτώντας παράλληλα «να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται σε όλους τους εργαζομένους, με προτεραιότητα σε περιπτώσεις», όπως αυτή του εργαζομένου με παιδί ΑμεΑ και άνεργα μέλη στην οικογένειά του.

Μάλιστα, η ΔΑΣ επιτίθεται και κατά του νέου προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας το για αδιαφορία: «Το νέο προεδρείο του ΣΕΔΘ, στο οποίο απευθύνθηκε ο συνάδελφος, εξηγώντας την όλη κατάσταση, δεν του έδειξε την παραμικρή αλληλεγγύη και δεν στήριξε το αίτημά του. Το μόνο που γνωρίζουν είναι να κάνουν τεμενάδες στη Διοίκηση του δήμου», σημειώνει.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!