δασ-οτα-μεταμόρφωσης-οι-ανάγκες-μας-δε-880656
ΔΗΜΟΙ | 12.04.2021 | 16:45

ΔΑΣ ΟΤΑ Μεταμόρφωσης: Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στις πολιτικές τους!

«Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές τους, με δεκάδες διασωληνωμένους να βρίσκονται σε ράντζα, έξω από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τη κυβέρνηση, όχι μόνο να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, αλλά αυτές να απολαμβάνουν παχυλές αποζημιώσεις για την ενοικίαση κρεβατιών ΜΕΘ, μόνη έγνοια της είναι να βάζει καραντίνα στον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων, ενώ η διασπορά συνεχίζεται σε χώρους δουλειάς και μέσα μαζικής μεταφοράς που δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΔΑΣ ΟΤΑ Μεταμόρφωσης και επισημαίνει:

«Αυτή την πολιτική υλοποιεί και η δημοτική αρχή του δήμου μας βάζοντας τα πάντα, ακόμα και την υγεία μας, στην πλάστιγγα κόστος – όφελος. Η μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας λόγω covid-19 στους χώρους εργασίας είναι ο κανόνας για να βγει η δουλειά χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος για τη δημοτική αρχή.

Η υποβάθμιση της προστασίας της υγείας μας είναι συνειδητή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών μας αρχών. Η πολιτική αυτή προϋπήρχε της πανδημίας, συνεχίζεται κατά τη διάρκειά της και θα ενταθεί και μετά τη λήξη της, γιατί στόχος της είναι η εξοικονόμηση χρημάτων για να δοθούν στους εργολάβους και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να χρηματοδοτήσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, να ξεπεράσουν, σε βάρος των αναγκών μας, την καπιταλιστική κρίση που είναι βαθιά.

Υλοποίηση αυτών των πολιτικών εξοικονόμησης σε βάρος των αναγκών μας είναι το γεγονός ότι συμπληρώθηκαν 14 μήνες μετεγκατάστασης στο κτίριο της αποθήκης και το εργατοτεχνικό προσωπικό στερείται βασικών αναγκών, όπως τουαλέτες, χώρος αποδυτηρίων, θερμαινόμενος και αεριζόμενος χώρος αναμονής (ο χώρος είναι υπόγειος με μεγάλα ποσοστά υγρασίας). Ότι οι υπάρχοντες χώροι δεν φέρουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και γενικά δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων και οι ελλείψεις σε εργαζόμενους είναι τεράστιες γιατί δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οι μόνες προσλήψεις που γίνονται είναι εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μειωμένα εργασιακά δικαιώματα ώστε να χτυπηθεί συνολικά το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Ότι δεν έχει ο δήμος τεχνικό ασφαλείας και Ιατρό Εργασίας περίπου 10 μήνες τώρα. Ότι δεν γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί και ιατρικοί έλεγχοι σε ετήσια βάση. Ότι δεν έχουν χορηγηθεί ΟΛΑ τα ΜΑΠ του έτους 2019. Ότι όλο το προσωπικό που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση του covid-19 δεν έχει λάβει τα ΜΑΠ που απαιτούνται για την εργασία του, διότι αυτά δεν υπάρχουν.

Την ίδια ώρα λεφτά υπάρχουν για τους ιδιώτες που έχουν μπει σε πάρα πολλούς τομείς του Δήμου όπως: Πράσινο (κοπή ψηλών δέντρων, καθαρισμοί οικοπέδων), προγραμματισμού (συντάξεις μελετών, επιχειρησιακού σχεδίου, τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων). Σύμβουλοι του Δημάρχου έχουν αναλάβει την αρμοδιότητα σύνταξης μελετών. Το τμήμα πληροφορικής που είναι στελεχωμένο, είναι στο “πάγο”, για να εκτελεί εταιρία εργασίες του.

Αυτή τη πολιτική υπηρετεί και ο πρόεδρος του σωματείου και στέλεχος της Συνδικαλιστικής Ανατροπής στην ΑΔΕΔΥ υπογράφοντας με την υπηρεσιακή του ιδιότητα την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας του. Αντί το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας να μας ενημερώνει, να οργανώνει τον αγώνα μας, κόντρα σε δημοτική αρχή και κυβερνητικές πολιτικές, στηρίζει στην πράξη τις πολιτικές κράτους και εργοδοσίας.

Σε καλούμε να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μαζί τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία στις υπηρεσίες του δήμου μας, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για ένα σωματείο αποκούμπι όλων των εργαζομένων που, με μαζικές διαδικασίες, θα βάζει στο στόχαστρό του τις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και όσους τις υπηρετούν, θα βάζει στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του τις δικές μας ανάγκες».