δασ-οτα-κατά-συνδικαλιστικής-ανατρο-781995
ΔΗΜΟΙ | 03.04.2022 | 17:46

ΔΑΣ-ΟΤΑ κατά «Συνδικαλιστικής Ανατροπής»: «Δεν είναι αστείοι, είναι τυχοδιώκτες»

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Νέα ανακοίνωσή της ΔΑΣ-ΟΤΑ Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατά της παράταξης «Συνδικαλιστική Ανατροπή».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά τη μαζική εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση, το Σωματείο μας προχωρά στις αρχαιρεσίες του. Είναι βέβαιο ότι και μέσα από αυτή την διαδικασία, το Σωματείο μας θα βγει πιο δυνατό, πιο οργανωμένο και αποφασισμένο να παλέψει για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Γι αυτό το σκοπό, οι δυνάμεις της ΔΑΣ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση κάθε συνάδελφο.

Δυναμώνουμε και υπερασπιζόμαστε το Σωματείο μας απέναντι στην βρώμικη επίθεση που διεξάγεται από τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με παράγοντες της δημοτικής αρχής.

Έπεσε στα χέρια μας μια ανακοίνωση της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, στην οποία με απροκάλυπτα ψεύδη και εξευτελιστικά επιχειρήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση σε ορισμένους συναδέλφους.

  • Έχει το θράσος η ΣΥΝΑΝ να ψέγει το Σωματείο για διάσπαση μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων; Μάλλον παίρνουν παράδειγμα από τη σαπίλα που επιδιώκουν στα Σωματεία που αποτελούν την πλειοψηφία. Στο Σωματείο μας μέλη είναι όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.
  • Ας πάνε τα πούνε τα ψέμματα τους, στους συμβασιούχους εργαζόμενους από την καθαριότητα, τις σχολικές καθαρίστριες, ΙΔΟΧ, Σ.Μ.Ε. που είναι μέλη του Σωματείου μας και διεκδικούν οργανωμένα τα δικαιώματα τους χρόνια τώρα.
  • Ας πάνε να πουν τις άθλιες αυτές ψευτιές στους δεκάδες συμβασιούχους συναδέλφους μας που όλο τον προηγούμενο καιρό οργανωμένα μέσα από το Σωματείο που κινητοποιήθηκε και διεκδίκησε τα δικαιώματα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά και καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής.
  • Ας τολμήσουν να πάνε να τα πουν αυτά στους συμβασιούχους των δεκάδων Σωματείων σε όλη την Ελλάδα που η ΣΥΝΑΝ έχει την πλειοψηφία και που πετάει έξω από τα σωματεία και τις αρχαιρεσίες τους συμβασιούχους συναδέλφους.
  • Αλλά και επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ας πάνε να τα πουν αυτά στο Χαϊδάρι, που οι δήθεν υπερασπιστές των συμβασιούχων εργαζομένων, λυσσασμένα πέταξαν έξω από το Σωματείο τον συνάδελφο που ήταν πρόεδρος , τα τελευταία 5 χρόνια, και που δουλεύει στο δήμο επί 18 συναπτά έτη, αλλά ως συμβασιούχος !!!

Είναι αστείοι καθώς το πανελλήνιο γνωρίζει την αλλεργία που έχουν εδώ και χρόνια προκειμένου να μην εκφράζονται οι συμβασιούχοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και το βασικό «επιχείρημα τους» είναι ότι αν ψηφίσουν  η κάθε δημοτική αρχή θα επιχειρεί να ελέγξει τα Σωματεία!!!!!!!

Έτσι εξηγείται ο πόνος τους για τους εργαζόμενους που στον δήμο μας δεν είναι ακόμα μέλη του Σωματείου.  Η αλήθεια είναι,  ότι με απειλές σε συναδέλφους  συμβασιούχους πίσω από κλειστές πόρτες, τους κατεύθυναν να γραφτούν στο σωματείο λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Μάλιστα οι ίδιοι αυτοί συνάδελφοι, ερχόμενοι να καταθέσουν την εγγραφή τους, κατήγγειλαν ότι με κατεύθυνση από το Γραφείο Δημάρχου γράφονταν στο Σωματείο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα συμμετάσχουν ως υποψήφιοι ακριβώς γιατί τους ζητήθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο, γιατί του έχουν υποχρέωση!!!!

Φυσικά το Σωματείο μας, όπως οφείλει να κάνει με κάθε εργαζόμενο που αιτείται την ένταξη του στο Σωματείο, ενέκρινε τις αιτήσεις και τους καλοδέχτηκε ως μέλη του. Μάλιστα, μόνο τις τελευταίες μέρες πριν κλείσει το μητρώο μας, με  βάση τις διατάξεις του καταστατικού μας, έκανε  30 νέες εγγραφές μελών.

Αποκαλυπτικό επίσης, είναι το γεγονός ότι για τη συμμετοχή τους στη Γ.Σ, όλοι οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και το Πράσινο, δέχθηκαν τηλεφώνημα ώστε να συμμετάσχουν, ως προσωπική παράκληση του Αντιδημάρχου!!!!

Κανένας συνάδελφος και συναδέλφισσα να μην πέσει στην παγίδα της εκστρατείας παραπλάνησης και λάσπης. Οργανώνεται και καθοδηγείται από στελέχη  της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  στην ΠΟΕ ΟΤΑ, με μόνο στόχο τα εκλογικά τους  οφέλη.

Οι εργαζόμενοι όμως στο χώρο δουλειάς μας, γνωρίζουμε ότι όταν τελειώσουν οι αρχαιρεσίες, τότε μόνο το Σωματείο μας και η ΔΑΣ θα είναι δίπλα τους. Αυτοί που σήμερα δήθεν κόπτονται για τις δημοκρατικές διαδικασίες, θα πάνε στα συνέδρια τους, όπου απαγορεύουν να εκπροσωπούνται οι χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι, και θα σχεδιάζουν πάλι το πώς θα κάτσουν ξανά στο σβέρκο των εργαζομένων για να συνδιαλέγονται με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Αλήθεια, αυτοί που βρωμίζουν με ψευτιές το Σωματείο μας ότι έβαλε τους συμβασιούχους στον εξώστη, θα τολμήσουν να απαντήσουν ποτέ στους εργαζόμενους γιατί την ώρα που η κυβέρνηση, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο τους εργαζομένους, έχοντας τους στην ομηρία των συμβάσεων, τους απολύουν, δίνουν νέα όπλα στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές για να μην αποδέχονται θετικές δικαστικές αποφάσεις για μονιμοποίηση, αυτοί οι κύριοι που έχουν την πλειοψηφία στην ΠΟΕ ΟΤΑ πετούν τους συμβασιούχους έξω από τις εκλογές των Σωματείων και την εκπροσώπηση τους στην Ομοσπονδία;

Και για την αποκατάσταση της αλήθειας: παρακολούθησαν την γενική συνέλευση από τον εξώστη όσοι δεν ήταν ταμειακά εντάξει και δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, όπως ορίζει το καταστατικό και ο δικαστικός αντιπρόσωπος που ήταν υπεύθυνος από τον δικηγορικό σύλλογο για την διεξαγωγή της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ.».