ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου: Να γίνουν εμβολιασμοί όλων των εργαζομένων - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
22
Μάι
Back

ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου: Να γίνουν εμβολιασμοί όλων των εργαζομένων

Λίγες μέρες έχουν περάσει, από την επιστροφή των μαθητών  στα θρανία και ήδη παρουσιάστηκαν κρούσματα σε σχολικές μονάδες του Ηρακλείου, νηπιαγωγεία και τώρα σε παιδικό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου, στην περιοχή της Φορτέτσας, με αποτέλεσμα να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή του η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και συνεχίζει ως εξής:

«Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για την πολιτική που ακολουθούν από κοινού κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών που τη στηρίζουν. Άνοιξαν τα σχολεία μέσα στο καταχείμωνο, ακριβώς όπως είχαν κλείσει, χωρίς να έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα, χωρίς να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία τους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό.

Εξακολουθούν να κρύβονται πίσω από την «ατομική ευθύνη». Οι επιπτώσεις της πανδημίας μπορούσαν να έχουν ελαχιστοποιηθεί, αν κεντρική και τοπική διοίκηση δεν αντιμετώπιζαν τα πάντα ως κόστος και αν δεν έβλεπαν από τη σκοπιά της ανταποδοτικότητας τη λειτουργία τέτοιων ευαίσθητων δομών όπως αυτών των παιδικών σταθμών.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ βρίσκεται απέναντι σε αυτή την πολιτική που παίζει με την υγεία μας, δείχνοντας το αυταρχικό και εχθρικό της πρόσωπο προς τους εργαζόμενους. Η δημοτική αρχή δεν παίρνει κανένα μέτρο προετοιμασίας για το αναμενόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας, όπως δεν πήρε τα απαιτούμενα μέτρα για το πρώτο και δεύτερο κύμα.

Σήμερα είναι αναγκαίο, να διεκδικήσουμε :

  • Να προγραμματιστούν τακτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο το προσωπικό.
  • Να γίνουν εμβολιασμοί όλων των εργαζομένων στο δήμο με προτεραιότητα όσων εργάζονται σε Υπηρεσίες της Καθαριότητας και σε Υπηρεσίες που έχουν άμεση επαφή με πολίτες (παιδικοί σταθμοί, ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ, ΠΦΥ, ΚΕΠ κ.α.).
  • Να δημιουργηθούν νέες επιπλέον κτιριακές δομές και πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού.
  • Να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας και να ενταχθεί στον κρατικό σχεδιασμό, αντιμετώπισης του ιού.
  • Να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!