ΔΑΣ-ΟΤΑ Ιωαννίνων: Η Δημοτική Αρχή καταργεί την αργία της 25ης Μαρτίου

 

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ιωαννίνων, καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή της πόλης πως  μεθοδεύει, ξανά, την κατάργηση της αργίας στην αποκομιδή απορριμμάτων, αυτή τη φορά την αργία του τριημέρου της 25ης Μαρτίου. Συγκεκριμένα αναφέρει πως δύο μέρες πριν το τριήμερο η διοίκηση έβγαλε πρόγραμμα με το οποίο καλεί όλους τους εργαζόμενους της αποκομιδής για δουλειά τη μέρα της αργίας της 25ης Μαρτίου, αντί να καλύπτει τις απολύτως βασικές ανάγκες με εφεδρικά πληρώματα και να μπορέσουν οι υπόλοιποι να ξεκουραστούν. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων μεθοδεύει, ξανά, την κατάργηση της αργίας στην αποκομιδή απορριμμάτων, αυτή τη φορά την αργία του τριημέρου της 25ης Μαρτίου.

Ακριβώς δύο μέρες πριν το 3ήμερο, την Πέμπτη 21 Μάρτη, η διοίκηση έβγαλε πρόγραμμα με το οποίο καλεί όλους τους εργαζόμενους της αποκομιδής για δουλειά τη μέρα της αργίας της 25ης Μαρτίου, αντί να καλύπτει τις απολύτως βασικές ανάγκες με εφεδρικά πληρώματα και να μπορέσουν οι υπόλοιποι να ξεκουραστούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Και στο 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας έγινε παρόμοια απόπειρα να καταργηθεί η αργία, κι επειδή οι εργαζόμενοι -ορθά- τήρησαν την αργία η διοίκηση του Δήμου τους κάλεσε όλους σε αναφορά.

Οι πιέσεις αυτές δεν ασκούνται τυχαία. Ξεκινούν από την ανάγκη να δουλεύει αδιάλειπτα και να παράγει κέρδη το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και πάνω σε αυτή την ανάγκη γίνεται προσπάθεια να καταργηθούν οι αργίες και τα εργατικά δικαιώματα.

Δήμος-Περιφέρεια-Επιχειρηματίες απορριμμάτων δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στα κέρδη. Η Περιφέρεια αφού έδωσε με ΣΔΙΤ την κατασκευή και τη λειτουργία του εργοστασίου στην ΤΕΡΝΑ, αφού επιχορήγησε και τη μεταφορά της πρώτης ύλης στον επιχειρηματία τώρα ασκεί πιέσεις για να μην μείνει ούτε μία μέρα χωρίς δουλειά το εργοστάσιο! Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ΣΔΙΤ σημαίνει εντατικοποίηση της δουλειάς, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, αύξηση των ανταποδοτικών για τα λαϊκά στρώματα και εκατομμύρια κέρδη για τους επιχειρηματίες.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην αποκομιδή συνεχίζει να είναι τραγική. Η κυβέρνηση καθυστερεί τις μόνιμες προσλήψεις, και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας δεν επιτρέπεται να δουλέψουν σε απορριμματοφόρα. Οι ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας για το ήδη γερασμένο προσωπικό και οι αργίες είναι οι μοναδικές μέρες κατά τις οποίες μπορούν να ξεκουραστούν.

Καλούμε τώρα τη διοίκηση του Δήμου να τηρήσει την αργία και να βγάλει πρόγραμμα ώστε να δουλέψει μόνο το προσωπικό ασφαλείας κατά την αργία της 25ης Μαρτίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΡΓΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ, ΑΡΧΗ, ΔΑΣ-ΟΤΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!