δασ-οτα-αμαρουσίου-παιχνίδια-στη-πλάτ-123958
ΔΗΜΟΙ | 22.11.2022 | 11:45

ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: Παιχνίδια στη πλάτη εργαζομένων υπέρ συγκεκριμένης παράταξης

Για υπόγειες συνεννοήσεις και ταξίματα μεταξύ του προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου με την παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής (ΣΥΝΑΝ) για το ζήτημα της προϋπηρεσίας εργαζομένων κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν θα δεχτούμε. Δεν θα ανεχτούμε να τελειώνουν «τα δικά τους παιδιά» και τα υπόλοιπα να περιμένουν  πότε ο Πρόεδρος θα επαναφέρει το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας. Ήδη πολλοί συνάδελφοι μας περιμένουν για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών να περάσει το θέμα τους.”, αναφέρει.

Αναλυτικά

Οι μάσκες έπεσαν για ακόμα μια φορά στις διαδικασίες του Δ΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Ξέραμε όλοι για τα κοπρεμί του προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου με την παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής (ΣΥΝΑΝ), σήμερα μάθαμε ότι ακόμα και η πρόσκληση βγαίνει σε συνεργασία.

Συγκεκριμένα στο Μαρούσι ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων μέλος της παράταξης της ΣΥΝΑΝ ειδοποιεί στα ύπουλα και στα μουλωχτά τους συναδέλφους που μονιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα περάσει το θέμα της προϋπηρεσίας τους στην επόμενη συνεδρίαση.

Και το ερώτημα που γεννιέται είναι το εξής: Από που και ως που ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου γνωρίζει τα θέματα της επόμενης συνεδρίασης; Αφού μέχρι και σήμερα πρόσκληση συνεδρίασης δεν υπάρχει.

Ποιος δίνει το δικαίωμα στο Πρόεδρο του Δ΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου να ενημερώνει επιλεκτικά μια συγκεκριμένη παράταξη για το ποιος και πότε θα περάσει;

Αντί οι συνάδελφοι της ΣΥΝΑΝ να απαιτήσουν περισσότερες, πιο τακτικές συνεδριάσεις προκειμένου να τελειώνουν τα θέματα των συναδέλφων, αυτοί επιλέγουν τις υπόγειες συνεννοήσεις και τα ταξίματα.  Βέβαια από την άλλη δεν έχουν και άλλες επιλογές , πέρα από τη πολιτική του ρουσφετιού.

Είναι άλλο πράγμα το ενδιαφέρον για έναν εργαζόμενο που έχει προβλήματα υγείας και είναι άλλο πράγμα να κατεβάζεις ολόκληρη λίστα μόνο και μόνο για να κάνεις εκδούλευση – ρουσφέτι προκειμένου να το πουλήσεις υφαρπάζοντας την ψήφο των συναδέλφων.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν θα δεχτούμε. Δεν θα ανεχτούμε να τελειώνουν «τα δικά τους παιδιά» και τα υπόλοιπα να περιμένουν  πότε ο Πρόεδρος θα επαναφέρει το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας. Ήδη πολλοί συνάδελφοι μας περιμένουν για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών να περάσει το θέμα τους.

Στην επόμενη συνεδρίαση θα απαιτήσουμε όλες οι αιτήσεις προϋπηρεσίας των συναδέλφων από το Δήμο Αμαρουσίου να περάσουν είτε το θέλει ο πρόεδρος, είτε δεν το θέλει. Παιχνίδια στη πλάτη των συναδέλφων δεν θα δεχτούμε να παίζονται και καλούμε το αρμόδιο τμήμα προσωπικού του Δήμου Αμαρουσίου να φέρει όλες τις εισηγήσεις των συναδέλφων που εκκρεμεί το θέμα της προϋπηρεσίας τους. Και ας μας πάρει και το βράδυ.  

Οι συνάδελφοι στο Δήμο Αμαρουσίου αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τη λειτουργία και τις μεθοδεύσεις ανάμεσα στη ΣΥΝΑΝ και στο πρόεδρο του Δ΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των διορισμένων μελών στηρίζουν και ενισχύουν το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΝ.

Συνάδελφοι παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Στις εκλογές στις 13 του Δεκέμβρη στηρίζουμε και ψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ. Στηρίζουμε και ψηφίζουμε αυτούς που ήταν είναι και θα είναι το μάτι και το αφτί των συναδέλφων παρά τις απαγορεύσεις.