ΔΑΣ δήμου Θεσσαλονίκης: Πρόταση ψηφίσματος για τα μέτρα κατά της πανδημίας - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back
tv 100

ΔΑΣ δήμου Θεσσαλονίκης: Πρόταση ψηφίσματος για τα μέτρα κατά της πανδημίας

Πρόταση ψηφίσματος-απόφασης για τα μέτρα κατά της πανδημίας απέστειλε προς το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η ΔΑΣ.

Ειδικότερα:

Σας καταθέτουμε το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος-απόφασης και παρακαλούμε για τη συζήτηση του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20/02/2021:

Με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις 24 Αυγούστου, δείχνει την επιμονή της να μετακινήσει στους εργαζόμενους τις μεγάλες και εγκληματικές ευθύνες που έχει όλο το διάστημα της πανδημίας. Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν απαλλάσσονται και οι εργοδότες από τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουν στους χώρους δουλειάς.
Το εμβόλιο από ένα μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας μετατρέπεται σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα με τις αναστολές εργασίας και συμβάσεων, αλλά και ευκαιρία για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας να αυξήσουν τα κέρδη τους μέσο των υποχρεωτικών τεστ που θα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι. Ο συνδυασμός του εμβολίου με όλα τα μέτρα προστασίας, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία.
Για ακόμη μία φορά κανένα μέτρο δεν ανακοινώθηκε για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μεταφοράς, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσ/νίκης απαιτεί και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε:

– Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη όλων των κενών, αύξηση των κλινών ΜΕΘ.
-Ουσιαστικά μέτρα και μέσα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Μαζικά δωρεάν τεστ με ευθύνη κρατικών υπηρεσιών και διοίκησης δήμου σε όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
-Συνεχή και πλήρη ενημέρωση στους εργαζόμενους για τους εμβολιασμούς. Προληπτικές εξετάσεις και έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και συνεχή ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων.
-Κατάργηση του αντεργατικού-εκβιαστικού μέτρου της αναστολής εργασίας που θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών, την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις. Εργαζόμενοι του δήμου ή των ΝΠΔΔ που έχουν τυχόν τεθεί σε αναστολή, επιστρέφουν στην εργασία τους σε θέσεις που δεν έρχονται σε επαφή με κοινό.
-Ενίσχυση των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς.
-Μέτρα προστασίας στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις σχολές.

Τέλος αποφασίζουμε, με ευθύνη της διοίκησης του δήμου οι γιατροί εργασίας και οι τεχνικοί ασφαλείας να ενημερώνουν και να ελέγχουν για τα μέτρα προστασίας τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Οι γιατροί εργασίας να ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τους εμβολιασμούς, να απαντούν σε ερωτήματα κ.α.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!