ΔΑΣ Δ. Θεσσαλονίκης: Να σταματήσουμε τη διοίκηση να "κλέβει" δικαιώματα και χρήματα εργαζομένων - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
24
Νοέμβριος
Back
Δωρεάν

ΔΑΣ Δ. Θεσσαλονίκης: Να σταματήσουμε τη διοίκηση να “κλέβει” δικαιώματα και χρήματα εργαζομένων

ΔΑΣ Δ. Θεσσαλονίκης: Να σταματήσουμε τη διοίκηση να “κλέβει” δικαιώματα και χρήματα εργαζομένων

“Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη, έγινε ακόμη πιο καθαρό ότι η διοίκηση του δ. Θεσ/νίκης δεν έχει καμία πρόθεση να αποδώσει άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και την αποζημίωση Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών  στους δικαιούχους  εργαζόμενους.”, τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ του Δήμου Θεσσαλονικής.

Και συνεχίζει: “Με απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές και συνοπτικές διαδικασίες, η διοίκηση Ζέρβα καταψήφισε το ψήφισμα-απόφαση που κατέθεσε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Θυμίζουμε ότι με κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε ως ΔΑΣ στις 3 Νοέμβρη είχαμε καλέσει τους δημοτικούς συμβούλους να θέσουν το θέμα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σε αυτό το κάλεσμα των εργαζομένων ανταποκρίθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση. Με το ψήφισμα θα δίνονταν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες του διαγωνισμού για την προμήθεια Μ.Α.Π., θα γίνονταν αποδοχή του χρέους για την αποζημίωση Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών και εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των Μ.Α.Π. που δεν δόθηκαν.

Το μόνο που έκανε η διοίκηση ήταν να δώσει αόριστες και ανέξοδες υποσχέσεις για απόδοση των Μ.Α.Π. κατά τον επόμενο Μάρτη. Την αποτίμηση των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών την όρισε για την ίδια περίοδο. Δεν ξεχνάμε ότι τον περασμένο Απρίλη, μας έλεγαν ότι όλα αυτά θα γίνονταν το καλοκαίρι και τον δήμαρχο στις αρχές Σεπτέμβρη σε δύο εργοτάξια της καθαριότητας, να υπόσχεται ότι η χορήγηση των Μ.Α.Π. θα γίνονταν τον  Οκτώβρη. Περικόπτουν δαπάνες που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, γιατί την υγεία και την ασφάλεια  των εργαζομένων τα βλέπουν ως κόστος που πρέπει να μειώσουν. Τα χρήματα αυτά θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για άλλους σκοπούς και προτεραιότητες που έχουν. Και από τη μία έχουμε την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης με την ακρίβεια και τις αυξήσεις βασικών προϊόντων να περικόπτει ακόμη περισσότερο το εισόδημα μας, να θέλει να περικόψει και το επίδομα Β.Α.Ε. και από την άλλη τη διοίκηση του δήμου να μη μας αποδίδει χρήματα που μας οφείλει και τα έχουμε απόλυτη ανάγκη. 

Η αγανάκτηση που νιώθουμε ως εργαζόμενοι όχι μόνο για το θέμα των Μ.Α.Π., αλλά και για τη μη πληρωμή για μήνες δεδουλευμένων νυχτερινών-εξαιρέσιμων σε διάφορες υπηρεσίες, τις ελλείψεις προσωπικού (που τις κάνουν ακόμη μεγαλύτερες η απαράδεκτη διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού), την εντατικοποίηση της εργασίας, τις ελλείψεις εργαλείων, μέσων, οχημάτων κ.α. να γίνει οργανωμένος αγώνας. Η απογοήτευση που νιώθουν αρκετοί συνάδελφοι και λένε ότι « δεν γίνεται τίποτα» και «ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση», δεν οδηγεί πουθενά. Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των ντελιβεράδων της efood και των λιμενεργατών της Cosco στον Πειραιά, έδειξε ότι οι αποφασισμένοι εργαζόμενοι ακόμη και με μεγαθήρια να τα βάλουν μπορούν να κερδίσουν. Με τον ενωμένο αγώνα μας όχι μόνο μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας και να αναγκάσουμε τη διοίκηση να μας αποδώσει ότι μας οφείλει, αλλά να φέρουμε τα πάνω-κάτω.

Ως ΔΑΣ καταθέτουμε, για ακόμη μία φορά, προς τις υπόλοιπες παρατάξεις του σωματείου την πρόταση μας  για κινητοποιήσεις και τις καλούμε να την υιοθετήσουν.”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!