Δάνης (Τζαμτζής), ο αρχηγός των ατάκτων και των… δημάρχων

Ένας πρωταγωνιστής του χώρου της Αυτοδιοίκησης, ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής, ηγήθηκε του κινήματος εναντίον του φόρου στα αγροτεμάχια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», με την έννοια ότι ενημέρωσε έγκαιρα το Μέγαρο Μαξίμου για την επιστολή που θα έφτανε στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τις υπογραφές 24 βουλευτών της ΝΔ. Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι έγιναν περισσότεροι με αποτέλεσμα τη θυελλώδη συνάντησή τους με τον Γ. Στουρνάρα την Τετάρτη το βράδυ.

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής, που εκτός από βουλευτής είναι  και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σκύδρας (τον οποίο έχασε το 2010 στο β΄γύρο για 95 ψήφους) έχει μεγάλο παρελθόν* στην Αυτοδιοίκηση και οι περισσότεροι, με δεδομένη τη «στενότητα» εδρών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές για τους βουλευτές της ΝΔ,  προεξοφλούν ότι (θα επιχειρήσει να) έχει και μέλλον. Είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι «ο Δάνης έχει ήδη κλείσει για υποψήφιος δήμαρχος στη Σκύδρα και η συγκεκριμένη κίνηση του εναντίον του φόρου στα αγροτεμάχια σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας.»  

Άλλωστε, πολλοί από τους βουλευτές της ΝΔ που διαμαρτύρονται για το φόρο στα αγροτεμάχια έχουν το βλέμμα τους στραμμένο σε Δήμους και Περιφέρειες αναζητώντας κάποια διέξοδο. Συνάδελφοί τους που πολιτεύονται στα αστικά κέντρα έχουν να το λένε, ότι κινούνται ήδη σαν… «βλαχοδήμαρχοι».

* Ο Δάνης Τζάμτζής τον Νοέμβριο του 1989 εξελέγη δήμαρχος Σκύδρας, σε ηλικία 28 ετών και ήταν ο νεώτερος δήμαρχος πανελλαδικά. Επανεξελέγη δήμαρχος το 1990 και το 1994, ενώ το 2010 διεκδίκησε εκ νέου τον, Καλλικρατικό πλέον, Δήμος Σκύδρας. Διετέλεσε Περιφερειάρχης της Ν.Δ. τα έτη 1988-1989 στους Νομούς Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας και Πιερίας, ενώ από τον Απρίλιο του 2004 έως το 2009 ήταν Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, συμβάλλοντας, όπως ο ίδιος λέει «στη νίκη των ανεξάρτητων  Δημάρχων και Νομαρχών που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία το 2006.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!