δάφνη-υμηττός-κοπή-πίτας-αξίας-20-000-ευρώ-578352
ΔΗΜΟΙ | 02.02.2020 | 10:08

Δάφνη-Υμηττός: Κοπή πίτας αξίας… 20.000 ευρώ -Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Ποσό 20.000 ευρώ για μια εκδήλωση κοπής πίτας θα δαπανήσει ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού, σύμφωνα με καταγγελία της αντιπολιτευόμενης παράταξης «Πολίτες σε Κίνηση». Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο Αθλητικό Κέντρο «Μιχάλης Μουρούτσος». Με την ανακοίνωσή της η παράταξη καταγγέλλει όχι μόνο το ύψος των δαπανών, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκαν, «χωρίς να έχει προηγηθεί η προβλεπόμενη συζήτηση και ψήφιση στο αρμόδιο ΔΣ».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της παράταξης «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνη – Υμηττού»:

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020: Αναρτήσεις σε social media και αποστολή επίσημων emails με πρόσκληση Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου στην κοπή πίτας του Δήμου μας με συμμετοχή συγκροτήματος pop μουσικής, που, σύμφωνα με την απλή λογική, το «κλείσιμο» του συγκροτήματος θα έχει γίνει ικανό χρονικό διάστημα νωρίτερα.   

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020: Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής για τη λήψη απόφασης εξειδίκευσης πιστώσεων: «1) Επιδείξεις δεξιώσεις εορταί και λοιπά θεάματα  ποσού 2.000,00 €  προϋπολογισμού του Δήμου  οικονομικού έτους 2020 προκειμένου ο Δήμος να προβεί στην διοργάνωση  κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  του Δήμου την  2α Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Κυριακή  στο Αθλητικό Κέντρο Μιχάλης Μουρούτσος, 2)  Επιδείξεις δεξιώσεις εορταί και λοιπά θεάματα  ποσού 5.000,00 €  προϋπολογισμού του Δήμου  οικονομικού έτους 2020 για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί  μετά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  του Δήμου την  2α Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Κυριακή  στο Αθλητικό Κέντρο Μιχάλης Μουρούτσος». (ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΣΩΝ 7.000,00 €)

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020: Επείγουσα Συνεδρίαση του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου με θέμα: «Έγκριση ή μη δαπανών στα πλαίσια εκδήλωσης κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας Δήμου Δάφνης Υμηττού με την συμμετοχή μουσικού συγκροτήματος και εξειδίκευση των εγγεγραμμένων πιστώσεων και εισήγηση: προτείνεται η συμμετοχή συγκεκριμένου ελληνικού μουσικού συγκροτήματος και δεδομένου ότι η εγγεγραμμένη πίστωση στον Προϋπολογισμό του Ν.Π.Δ.Δ   για τους Κ.Α. 15.6471.0025 «ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ» και Κ.Α. 15.6471.0036 «Έξοδα ηχοφωτιστικής κάλυψης πολιτιστικών εκδηλώσεων» είναι γενικές, παρίσταται η ανάγκη εξειδίκευσής τους για την διοργάνωση της η οποία θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Δήμο μας και ώρα 17:30-21:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μιχάλης Μουρούτσος. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως προβείτε στην έγκριση της δαπάνης και στην εξειδίκευση τους πίστωσης ποσού 4.999,68 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ σε βάρος του Κ.Α. 15.6471.0036 «Έξοδα ηχοφωτιστικής κάλυψης πολιτιστικών εκδηλώσεων» και 12.998,92€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ σε βάρος του Κ.Α. 15.6471.0025 «ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ» για τις ανάγκες υλοποίησης διοργάνωσης της εκδήλωσης στα πλαίσια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Δάφνης Υμηττού, την Κυριακή 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στο Δήμο μας». (ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΣΩΝ 17.998,2 €)

Παρατήρησή μας 1η: Δύο εγκρίσεις δύο ποσών για ηχοκάλυψη της ίδιας εκδήλωσης. Απάντηση: Δεν θα ενεργοποιηθεί η πρώτη…

Παρατήρησή μας 2η: Πώς δικαιολογείται η σύγκληση επείγουσας συνεδρίασης για μια εκδήλωση που προφανώς οργανώνετε εδώ και καιρό; Προφανώς σας «ξέπεσε» η υποχρέωση ότι πρέπει να υπάρχει και κάποια απόφαση ΔΣ για τα ….μεγαλόπνοα σχέδιά σας που θα …αλλάξουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, ναι αυτών που πληρώνουν τους μισθούς σας και τις αποζημιώσεις σας για το φοβερό έργο που παράγετε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

1. Εκδήλωση κοπής πίτας στον Δήμο μας αξίας 19.998,6 € (εφόσον δεν ενεργοποιηθεί η μία ηχοκάλυψη που ψήφισε η οικονομική επιτροπή υπό την προεδρία του Δημάρχου).

2. Εκδήλωση κοπής πίτας στον Δήμο μας αξίας 19.998,6 € με τις γειτονιές μας βρώμικες και σκοτεινές, τα πεζοδρόμιά μας επικίνδυνα και απροσπέλαστα, τις πλατείες μας εγκαταλελειμμένες και θλιβερές, τα σχολεία μας χωρίς καθαριστικά και αντισηπτικά, τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις για λίγους και εκλεκτούς, τον πολιτισμό μας επαναπαυμένο στις θυσίες των συλλόγων και των φορέων, την κοινωνική μας πολιτική για διακόσμηση στα κοινωνικά δίκτυα, τη φιλοζωική μας πολιτική να παραπαίει, και με την παρουσία των δημοτικών αρχών στην κοινωνία ως ένα ποτ πουρί φωτογραφικών εμφανίσεων σε πίτες, εκδηλώσεις και χορούς.

3. Εκδήλωση κοπής πίτας στον Δήμο μας αξίας 19.998,6 € και χωρίς να έχει προηγηθεί η προβλεπόμενη συζήτηση και ψήφιση στο αρμόδιο ΔΣ.

4. Εκδήλωση κοπής πίτας στον Δήμο μας αξίας 19.998,6 € που σας καλούμε ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι χωρίς καν να γνωρίζουμε ότι σας καλούμε σε μια τέτοιου είδους εκδήλωση με τέτοιο κόστος.

Έχουμε καταλάβει ότι θεωρείτε δεδομένες τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων των τριών παρατάξεων που συμπράξατε (κ. Μπινίσκου, κ. Αναστασόπουλου, κ. Γιαννακούρα), αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ! Όπως δεν κάνει να αγνοείτε επιδεικτικά τη συζήτηση που οφείλεται να προηγείται με όλα τα μέλη του ΔΣ, πριν ανακοινώσετε τις προειλημμένες σας αποφάσεις.

ΦΙΛΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ 1η: 20.000 ευρώ μας στοιχίζει ένα «σκάρτο» τριωράκι για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας που αποφασίσατε ερήμην των ΔΣ. Με τα άλλα 20.000 ευρώ των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που δεν έγιναν (αλλά πληρώθηκαν) και που μας είπατε ότι θα γίνουν ΕΝ ΚΑΙΡΩ, τι γίνεται; Πάνε τα Χριστούγεννα, ήρθαν τα καρναβάλια! Δεν φανταζόμαστε κι εκεί να τα μάθουμε εκ των υστέρων όσα διοργανώνουμε ως Δήμος! Αστειευόμαστε… Ήδη τα μαθαίνουμε εκ των υστέρων…

ΦΙΛΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ 2η: Επειδή είστε ξεχασιάρηδες, μήπως ξεχάσατε να μας ενημερώσετε και για την άδεια παραχώρησης χρήσης χώρου για εκδήλωση από ιδιωτικό φορέα που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στο κλειστό γήπεδο της Δάφνης και είχε είσοδο για το κοινό 15 και 17 ευρώ;

ΦΙΛΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ 3η: Θυμάστε και τον Σεπτέμβρη που είχατε ξεχάσει να φέρετε την απόφαση για την εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας και απλώς σας το επισημάναμε στο συμβούλιο; Επειδή ξεχάσατε να μας ενημερώσετε και για την κοπή πίτας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας και παραστήκατε μόνοι σας, σαν τις καλαμιές στον κάμπο (αλλά και επειδή, ενώ κατ’ επανάληψη έχουμε δώσει την έγκρισή μας, μαθαίνουμε ότι δεν δίνετε τα στοιχεία μας σε συλλόγους και φορείς να μας καλούν, επειδή θέλετε, λέει, να προστατέψετε τα προσωπικά μας δεδομένα) να σας ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ότι ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτησία σας.

ΦΙΛΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ 4ηΘυμηθείτε να μας απαντήσετε και στα προφορικά και έγγραφα ερωτήματά μας…

Α! Να μην ξεχάσουμε να σας πούμε ότι όλα τα ανωτέρω θα σταλούν στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, γιατί, ναι, ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΗΓΕΙ !

Για τους «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού»

Η επικεφαλής

Όλγα Χριστινάκη